"O nebunie". În Dighton, orașul cu un singur semafor, cunoscut pentru castraveți, oamenii sunt uluiți după arestarea lui Jack Teixeira

Data actualizării: Data publicării:
momentul arestarii lui jack teixeira
Locuitorii din Dighton, Massachusetts, sunt uluiți după arestarea lui Jack Teixeira, suspectul principal în scandalul Pentagon Leaks. FOTO: Profimedia Images

Locuitorii din Dighton, Massachusetts, sunt uluiți după arestarea lui Jack Teixeira, suspectul principal în scandalul Pentagon Leaks, cea mai mare scurgere de informații secrete din ultimii ani. Oamenii din micul oraș cu un singur semafor, care este cunoscut mai mult pentru castraveți și dovlecei, au privit uimiți cum agenții FBI au împânzit străzile, scrie The Guardian.

Era puțin probabil ca Dighton să ajungă vreodată pe harta celor cu impact asupra tacticilor de luptă ucrainene sau de unde să se răspândească informații sensibile din punct de vedere diplomatic pe gob.

Și totuși, joi seară, toate drumurile care duceau spre casa unde tânărul de 21 de ani locuiește cu mama lui, care avea o afacere cu flori, erau blocate. Vecinii au privit cum Teixeira, îmbrăcat cu pantaloni scurți roșii și tricou verde, este dus încătușat, de agenții FBI.

Tânărul urmează să fie inculpat de divulgare de informaţii clasificate din domeniul apărării. Vineri, Teixeira va apărea în fața unui tribunal federal american din Boston. 
Cel puțin 50 de documente secrete ar fi fost publicate de Jack Teixeira pe platforma Discord, scrie BBC, însă ar putea fi vorba de mai mult de 100. Jack Teixeira urmează să apară vineri în fața unui tribunal unde îi vor fi aduse la cunoștință acuzațiile. Acesta are opțiunea de a pleda vinovat sau nevinovat.

Mulți localnici din Dighton și-au exprimat surprinderea că orașul lor cu un singur semafor, cunoscut pentru castraveți și dovlecei, s-a umplut de agenți federali în urmărirea tânărului.

News: Air National Guardsman arrested in classified documents leak
Locuitorii din Dighton, Massachusetts, sunt uluiți după arestarea lui Jack Teixeira, suspectul principal în scandalul Pentagon Leaks. FOTO: Profimedia Images

"N-a fost chiar cea mai bună idee pe care o poate avea cineva...E o nebunie, trăim într-un oraș mic, în care nu se întâmplă nimic rău", spune un bărbat.

"E o nebunie, aici nu se întâmplă niciodată așa ceva. E un băiat bun, cu capul pe umeri. Ce a făcut el pare ceva ce ar face cineva ca să se distreze", adaugă altul.

"Este cea mai mare veste de aici din ultimii ani", a afirmat inginerul de încălzire Kevin Swist, 52 de ani. "Este un oraș mic și ne place să rămânem așa  – liniștiți", adaugă el.

Mario Correia, vecin al tânărului acuzat, crede că dacă acesta va fi condamnat, ar putea ajunge în "Leavenworth", cea mai faimoasă închisoare militară din Kansas.

O fostă colegă de liceu a lui Teixeira, în prezent chelneriță la un restaurant cu tradiție în oraș, spune că nu își amintește mare lucru despre el. "Dacă ar fi făcut probleme, aș fi știut despre el. Îmi pare rău și pentru părinții lui, pentru că acel copil este acum într-o mare problemă", a spus ea.

John Powell, fost coleg de clasă al lui Teixeira, s-a declarat uluit să afle despre arestarea acestuia. "Am citit știrea pe telefon și am rămas cu mască. A fost întotdeauna super drăguț cu mine", a spus el.

Powell și-a amintit că prietenului său îi plăceau jocurile video și le juca cu prietenii online. 

Mai mulți colegi de liceu ai lui Teixeira au spus pentru CNN că acesta era fascinat de armată, arme și război și obișnuia să se îmbrace în haine de camuflaj la școală și să poarte la el "cărți de dimensiunea unui dicționar despre arme". "Mulți se temeau de el", spune Brooke Cleathero, care l-a avut coleg pe Teixeira și în școala generală și în liceu.

"Era un singuratic și avea o fascinație pentru război și arme care determina mulți oameni să îl ocolească". John Powell, un alt coleg al lui Teixeira, și-l amintește, însă, ca pe un băiat tăcut dar agreabil, care uneori era victima bullyingului. "Nu avea mulți prieteni", a spus acesta.


Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri