Oficial ucrainean: Rusia ar putea începe mobilizarea totală după alegerile prezidențiale de anul viitor

Data publicării:
soldati rusi pe front
Rusia ar putea începe mobilizarea completă după alegerile prezidențiale din 2024. FOTO: Profimedia Images

Rusia ar putea începe mobilizarea completă după alegerile prezidențiale din martie, anul viitor, a declarat secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksii Danilov, transmite The Guardian.

Danilov a declarat într-un discurs la Forumul Internațional de Securitate din Halifax, Canada că „Rusia a reușit să se adapteze și injectează constant fonduri în sectorul său de apărare. Rusia s-a dovedit a fi mai rezistentă la sancțiunile Occidentului, așa cum era de așteptat”.

„Rusia își pune din ce în ce mai mult economia pe picior de război. După alegerile prezidențiale din 2024 ar putea urma mobilizarea totală”, a mai spus el.

Mai multe surse au declarat pentru Reuters că Putin a decis să candideze la alegerile prezidențiale din martie, o mișcare care îl va menține la putere până cel puțin în 2030.

În septembrie, armata ucraineană a declarat că Rusia ar putea lansa în curând o mare campanie de mobilizare pentru a încerca să recruteze sute de mii de soldați din interiorul Rusiei și din teritoriile ucrainene ocupate.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri