Olaf Scholz și-a făcut cont pe TikTok. Ce promisiune le-a făcut cancelarul german tinerilor de pe platformă

Data publicării:
olaf scholz
Foto: Olaf Scholz / Sursa foto: Profimedia Images

Olaf Scholz calcă pe urmele lui Joe Biden și ale altor lideri care și-au făcut conturi pe TikTok. Cancelarul german s-a alăturat luni platformei de socializare, cu câteva zile înainte de vizita sa în China și le-a făcut tinerilor o promisiune, scrie The Guardian.

Cancelarul german Olaf Scholz și-a deschis un cont TikTok, unde va dezvălui informații din culisele vieții guvernamentale, dar a făcut și o promisiune tinerilor de pe platformă.

„Nu dansez. Promit.”, a scris cancelarul german pe X.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Noul canal oficial guvernamental „mărește oferta de informații către cetățeni, care se informează din ce în ce mai mult și discută politică pe TikTok”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Scholz, Steffen Hebestreit, într-un comunicat.

Scholz devine cel mai recent lider occidental care s-a alăturat platformei de socializare deținută de chinezi, în ciuda preocupărilor larg răspândite de securitate și a îngrijorărilor legate de dezinformare.

Joe Biden și-a deschis un cont în februarie, la timp pentru alegerile prezidențiale din SUA din acest an, în încercarea de a ajunge la alegătorii mai tineri.

Cu toate acestea, prezența lui Biden pe canal nu l-a împiedicat să-și exprime îngrijorarea cu privire la platformă liderului chinez, Xi Jinping, în timpul unui apel telefonic în această lună.

Hebestreit a spus că a fost „întâmplătoare” deschiderea contului TikTok cu câteva zile înainte de vizita lui Scholz în China. El a mai spus că platforma a fost verificată înainte de a se înscrie cancelarul german.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri