Peste 100 de cadavre au rămas neidentificate după tragedia feroviară din India. Medicii nu le pot face legal autopsia

Data actualizării: Data publicării:
Muncitori curăță resturile de la locul unui accident feroviar în India, statul Odisha, pe 3 iunie 2023.
Peste 100 de cadavre au rămas neidentificate după tragedia feroviară din India. Foto: Profimedia Images

Autoritățile din India spun că peste 100 din cele 275 de persoane care au murit în tragedia feroviară de vinerea trecută sunt încă nerevendicate și fac apel la familiile pasagerilor să ajute la procesul de identificare, o procedură fără de care nu se poate face legal autopsia cadavrelor.

Bijay Kumar Mohapatra, directorul departamentului de Sănătate din statul indian Odisha, spune că autoritățile încearcă să facă rost de gheață pentru a putea păstra trupurile în condiții optime, informerază Reuters.

Potrivit legii indiene, autopsia nu poate fi făcută pe un cadavru neidentificat decât la 96 de ore după pronunțarea decesului.

Până luni seară, peste 100 de cadavre erau încă neidentificate în mai multe spitale și morgi.

În cel mai mare spital din capitala statului Odisha, fotografii cu pasagerii morți au început să fie derulate pe ecrane mari, pentru ca familiile sau prietenii să-i poată identifica.

De asemena, există o listă cu descrieri ale trăsăturilor și semnelor particulare pentru fiecare cadavru, însă familiilor li se recomandă să se uite la fotografii, oricât ar fi de dure, pentru a identifica trupurile, a declarat un oficial al poliției.

275 de oameni au murit și alte sute au fost rănite, vineri, după ce un tren de pasageri a lovit un tren de marfă care staționa și a deraiat, ciocnindu-se de alt tren de persoane, care venea din direcția opusă cu 126 de kilometri la oră.

2.296 de pasageri se aflau în ambele trenuri de persoane.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri