Peste 8.000 de terorişti au fost "eliminaţi" în Fâșia Gaza, susține Benjamin Netanyahu

Data actualizării: Data publicării:
Netanyahu
Benjamin Netanyahu, premierul Israelului. Foto: Profimedia Images

Armata israeliană a eliminat deja peste 8.000 de terorişti în Fâşia Gaza, a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu, potrivit declaraţiilor postate de echipa sa pe platforma X. "Pas cu pas, eliminăm toate capacităţile Hamas. Hamas va fi învinsă. Soldaţii noştri vor învinge. Poporul Israelului va învinge", a spus premierul.

"Vom continua să luptăm până când obiectivele noastre de război vor fi atinse, în special eliminarea Hamas şi eliberarea tuturor ostaticilor noştri. Ne vom asigura că Gaza nu mai constituie o ameninţare pentru Israel", a mai precizat Netanyahu.

Războiul devastator din Fâșia Gaza a fost declanşat de atacul fără precedent al Hamas în Israel la 7 octombrie, care s-a soldat cu moartea a aproximativ 1.200 de persoane, majoritatea civili. De asemenea, aproximativ 250 de persoane au fost răpite, dintre care 129 sunt încă ţinute ostatice în Gaza.

Drept răspuns, Israelul a jurat să distrugă organizația teroristă şi bombardează fără încetare Fâşia Gaza. De asemenea, desfăşoară operaţiuni terestre, în care au fost ucişi 170 de soldaţi israelieni, potrivit armatei.

Ofensiva israeliană a ucis 21.672 de persoane în Fâşia Gaza, majoritatea femei, adolescenţi şi copii, potrivit Ministerului Sănătăţii din Hamas.

Aceste cifre comunicate de ambele părţi nu pot fi verificate în mod independent.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri