Platforma de vaccinare anti-Covid din Japonia s-a blocat în Tokyo. Oamenii cer imunizare fără programare

Data publicării:
oameni din japonia cu masti se plimba pe sub ciresii infloriti
Guvernul japonez este criticat pentru modul în care gestionează campania de vaccinare. Foto: GettyImages

Platforma de programare pentru vaccinarea anti-Covid din Japonia a avut mai multe probleme tehnice, miercuri, ceea ce a dus la accentuarea nemulțumirilor privind modul în care guvernul gestionează pandemia, scrie Reuters.

Platforma s-a blocat și nu a putut fi accesată inclusiv în Tokyo și în orașul Minoh, din cauza unei probleme înregistrate la furnizorul de servicii în cloud Salesforce.

Pe rețelele sociale, oamenii s-au plâns că cea mai mare problemă o întâmpină vârstnicii, care nu se pot vaccina. Un utilizator pe Twitter propune ca vaccinarea să se facă fără programare.

Ministerul sănătății din Japonia a fost criticat în mai multe rânduri în Japonia din cauza problemelor tehnice ale aplicației de programări, dar și a ritmului extrem de lent al campaniei de vaccinare.

Doar 2,8% din populația Japonia a fost vaccinată aceasta fiind cea mai mică rată de vaccinare dintre țările bogate. Guvernul anunțase ca țintă de vaccinare imunizarea a 36 de milioane de vârstnici până în luna iulie, când sunt programate Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Taro Kono, ministrul responsabil cu campania de vaccinare a îndemnat populația la răbdare.

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri