Poliția din Germania încearcă de un an să afle identitatea unui copil ucis și a cerut ajutorul Interpol: „Cineva, undeva, știe ceva”

Data publicării:
Poliția din Germania încearcă de un an să afle identitatea unui copil ucis
Poliția din Germania încearcă de un an să afle identitatea unui copil ucis. Foto: Poliția din Bavaria

Poliția din Germania a cerut ajutor publicului pentru identificarea unui copil, despre care se presupune că are 5-6 ani, al cărui cadavru a fost găsit într-un râu în urmă cu mai bine de un an, relatează BBC.

Cadavrul băiatului a fost descoperit în mai 2022, în landul Bavaria.

Polițiștii germani au apelat la Interpol, care a publicat detalii despre caz, în speranța că va afla numele băiatului și va determina „circumstanțele suspecte din jurul morții sale”.

„Cineva, undeva, știe ceva despre băiatul acesta”, arată Interpol.

„Fie a fost victima traficului, fie a unei răpiri sau a violenței”, a spus secretarul general al Interpol, Jurgen Stock, adăugând că grupul este hotărât să „facă lumină asupra morții sale”.

Este pentru prima dată când Interpol publică o așa-numită notificare neagră, prin care caută informații despre un cadavru neidentificat, pentru un copil.

De asemenea, marchează extinderea unei campanii emblematice pe care organizația a lansat-o în mai, numită Operațiunea Identify Me, prin care caută informații despre 22 de femei ucise în Europa și ale căror identități nu au fost niciodată descoperite.

Notificările negre lansate în cadrul campaniei sunt în mod normal difuzate numai pe plan intern, în rețeaua de forțe de poliție a Interpolului din întreaga lume.

Interpol a precizat că trupul băiatului a fost găsit învelit într-o folie, în Dunăre, prins cu o bucată mare de piatră pentru a nu fi adus la suprafață, pe 19 mai 2022.

În anunț, Interpol a publicat și o reconstrucție a feței copilului.

Interpol a declarat pentru BBC că este „neobișnuit ca corpul unui copil să rămână neidentificat atât de mult timp”, și a spus că acest lucru sugerează că este posibil ca băiatul să fi venit din altă țară.

Cetăţenii are au informații sunt rugați să contacteze poliţia germană.

De când Operațiunea Identify Me a fost lansată, în mai, poliția a primit peste 500 de informații despre femei neidentificate ucise în Țările de Jos, Belgia și Germania.

Acestea includ posibile nume ale victimelor și potențiale indicii despre îmbrăcămintea și bijuteriile pe care le purtau femeile.

Campania a fost declanșată de uciderea unei femei din Amsterdam, al cărei cadavru a fost găsit într-un coș de gunoi, într-un râu, în 1999. Crima nu a fost rezolvată până acum.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri