Politico: Rusia a lansat rachete de tipul X-59 pe propriul teritoriu și pe teritoriile ocupate din Ucraina

Data publicării:
rachete lansate pe teritoriul Rusiei de către Rusia
Rusia ar fi lansat rachete pe propriul teritoriu. Foto: Profimedia

Forțele aeriene ale Rusiei au lansat rachete masive pe propriul teritoriu la începutul lunii aprilie, potrivit unui raport de la o instituție media independentă. Rachetele de tipul X-59 au lovit regiunea Belgorod, situată la 92 km de granița cu Ucraina, conform Astra, citat de Politico

Forțele militare ale președintelui Vladimir Putin au bombardat regulat Ucraina din zona aeriană de deasupra regiunilor sale de la graniță, precum Belgorod, ceea ce a dus la incidente. Conform sursei citate, Astra, nu au existat victime.

În total, cel puțin 21 de bombe aruncate din zbor au fost lansate din avioane militare rusești în Rusia și în teritorii ocupate de Rusia în lunile martie și aprilie, relatează Astra. Jurnaliștii din cadrul acestei instituții de presă au scris că „Nu există răspunsuri exacte de ce se tot întâmplă aceste lucruri”. Politico nu a putut să verifice informațiile date de Astra.

Pe data de 2 aprilie, un bombardier rus a lansat un exploziv lângă stația de tren Rubizhne, un oraș din regiunea ocupată din Ucraina, Luhansk. Șeful administrației militare din Luhansk, Artem Lysohor, a declarat că „Numărul victimelor nu a fost raportat, iar supraviețuitorii au fost evacuați și au rămas împreună.”

Anul trecut, pe data de 20 aprilie, o bombă aeriană rusească a căzut în Belgorod, unde a creat un crater gigantic. Ministrul rus al Apărării a declarat că „În timpul zborului efectuat de avionul Su-34 din cadrul forțelor aeriene deasupra orașului Belgorod, a apărut o cădere neobișnuită a muniției aviatice.” 

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri