Poliţistul care a împuşcat mortal o protestatară pro-Trump în timpul asaltului Capitoliului a scăpat de acuzaţii

Data actualizării: Data publicării:
Manifestanții pro-Trump încercând să intre în clădirea Capitoliului.
Imagini de la asaltul asupra Capitoliului SUA, din 6 ianuarie 2021. Foto: Getty Images

Ofiţerul din cadrul poliţiei Capitoliului, care a împuşcat-o mortal pe protestatara pro-Trump Ashli Babbitt în timpul asaltului asupra Congresului SUA din 6 ianuarie, a fost exonerat de acuzaţii, informează DPA.

NBC News a relatat că ofiţerul neidentificat a scăpat complet de acuzaţii după o investigaţie internă, după ce Departamentul de Justiţie a declarat în aprilie că nu îl va acuza.

Înregistrarea video o arată pe Babbitt, care poartă un steag „Make America Great Again”, în timp ce încearcă să treacă printr-o uşă a cărei sticlă fusese spartă, pentru a ajunge la oficialii puşi la adăpost din calea mulţimii ce încerca să oprească certificarea alegerilor din 2020.

„În timp ce membri ai mulţimii continuau să lovească uşile de sticlă, doamna Babbitt a încercat să urce pe una dintre uşile a cărei sticlă fusese spartă”, conform unui raport al Departamentul de Justiţie (DOJ) al SUA, informează Agerpres.

„Un ofiţer din interiorul Speaker's Lobby a tras un foc cu pistolul său de serviciu, nimerind-o pe doamna Babbitt în umărul stâng, provocând căderea ei de la uşă pe podea”, se mai arată în raport.

Babbitt era un veteran al Forţelor Aeriene. Ea a devenit adeptă a teoriei conspiraţiei QAnon ce consideră că Trump va fi reinstalat ca preşedinte, în ciuda faptului că a pierdut alegerile cu mai mult de 7 milioane de voturi.

Revolta de la Capitoliu a început cu un miting la care Trump a continuat să susţină că alegerile au fost fraudate.

După moartea lui Babbitt, grupuri de extremă dreaptă au considerat-o drept un martir şi au cerut aflarea numelui ofiţerului responsabil pentru împuşcarea ei.

„Cine a împuşcat-o pe Ashli Babbitt?”, s-a întrebat Trump. „Oamenii vor să ştie şi de ce”.

Soţul lui Babbitt a intentat un proces în care a solicitat identitatea poliţistului care i-a ucis soţia. De asemenea, congresmenul republican de Arizona, Paul Gosar, a calificat respectivul incident drept o execuţie. În total, patru persoane au murit în timpul violenţelor de la Capitoliu din ianuarie.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri