Polonia este în alertă până la finalul lunii, de teama unui atac cibernetic de amploare așa cum a fost în Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
o persoană folosește un smartphone văzut prin reflexia unui ecran cu text verde
Atac informatic masiv. Sursă foto: Getty Images

Polonia a alertat serviciile de securitate şi administraţia publică împotriva ameninţărilor din spaţiul cibernetic, a anunţat marţi Centrul guvernamental pentru securitate, la doar câteva ore după ce Ucraina a anunţat că Ministerul Apărării şi două bănci au fost atacate.

Într-un tweet publicat marţi seara, Centrul guvernamental pentru securitate a transmis că nivelul de alertă ALFA-CRP va fi introdus în întreaga ţară din 16 februarie până în 28 februarie. Este cel mai scăzut nivel pe o scară de patru niveluri, scrie Reuters.

Alerta ALFA-CRP este un semnal pentru serviciile de securitate şi pentru întreaga administraţie publică pentru a fi deosebit de vigilenţi, a precizat Centrul guvernamental de securitate. Acest lucru înseamnă că administraţia este obligată să efectueze o monitorizare sporită a stării de securitate a sistemelor informatice, se arată în mesajul postat pe Twitter.

Măsurile au fost luate după ce Centrul ucrainean pentru securitate cibernetică a anunţat marţi că site-uri ale Ministerului Apărării şi băncilor Privatbank şi Oşadbank sunt vizate de un atac cibernetic, a informat agenţia rusă de ştiri TASS, preluată de Reuters.

Centrul ucrainean de securitate cibernetică susţine că Rusia ar putea fi responsabilă pentru atac, potrivit TASS.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri