Premierul Bulgariei a anunțat că va demisiona dacă parlamentarii sunt de acord cu modificarea Constituţiei

Data publicării:
Boiko Borisov, premierul Bulgariei
Boiko Borisov. Foto: Getty Images

Prim-ministrul Bulgariei, Boiko Borisov, a declarat vineri că va demisiona dacă Parlamentul îi aprobă planurile de convocare de alegeri pentru o mare adunare naţională pentru a modifica Constituţia, scrie Agerpres, citând agenția Reuters.

Borisov a afirmat că doreşte să sporească responsabilitatea sistemului judiciar şi să înjumătăţească numărul de parlamentari. Două treimi dintre cei 240 de deputaţi ai Bulgariei trebuie să voteze favorabil organizării de alegeri pentru o mare adunare naţională.

"Este timpul nu doar să schimbăm sistemul politic, ci să repornim țara. Unitatea, statalitatea și stabilitatea țării nu sunt doar simple cuvinte pentru mine”, a declarat Borisov, adăugând că a înțeles frustrarea protestatarilor, dar aceasta este exploatată de diverse facțiuni politice și oligarhi locali, potrivit The Guardian.

Borisov, aflat de la începutul lui iulie sub presiunea protestelor zilnice antiguvernamentale, a declarat că astfel de schimbări vor contribui la restartarea ţării şi la reformarea sistemului său politic. Manifestanții îl acuză pe șeful Executivului bulgar că a "erodat" instituțiile statului în scop personal 

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri