Premiile Oscar 2023. O celulă de criză a fost înființată în caz că apare un nou incident precum palma dată de Will Smith lui Chris Rock

Data publicării:
Actorul Will Smith îi dă o palmă comediantului Chris Rock în timpul galei Premiilor Oscar din 2022, pe 27 martie 2022.
Foto: Profimedia Images

O celulă de criză a fost creată pentru ceremonia Premiilor Oscar din 2023, rolul ei fiind să reacționeze în timp real în cazul unui incident neprevăzt precum palma dată de actorul Will Smith gazdei ceremoniei de anul trecut, Chris Rock, scrie BBC.

Bill Kramer, directorul executiv al Academiei Americane de Film, care organizează Premiile Oscar, spune că noua celulă a simulat deja mai multe scenarii și este "pregătită pentru orice".

"Din cauza a ceea ce s-a întâmplat anul trecut, acum luăm în calcul o serie de lucruri care se pot întâmpla la Oscaruri", a spus acesta.

Celula de criză va avea rolul de a lua decizii rapide, în funcţie de evenimentele neprevăzute care apar. Nevoia unei astfel de structuri a venit după ce preşedinta Academiei de Film, Janet Yang, s-a plâns că răspunsul organizaţiei în cazul palmei date de Will Smith lui Chris Rock a fost mult prea lent.

Actorul a urcat pe scenă şi l-a pălmuit pe Chris Rock după ce comicul american a făcut o glumă despre capul ras al soţiei lui Will Smith, Jada Pinkett Smith, care suferă de alopecie.

După ce l-a lovit pe prezentator, Smith s-a întors la locul său şi a continuat să ţipe şi să-l înjure pe Chris Rock.

În ciuda incidentului, Will Smith a rămas în sală pe toată durata ceremoniei în cadrul căreia a primit şi Oscarul pentru cel mai bun actor.

Deşi Smith s-a retras din Academia Americană de Film în urma incidentului, a durat mai multe zile până când organizaţia a luat o decizie legată de actor şi ceea ce a făcut. În cele din urmă, prezenţa acestuia la gala Premiilor Oscar a fost interzisă pe durata a 10 ani.

Însă Bill Kramer spune că noua celulă de criză va putea să se adune şi să ia astfel de decizii chiar în timpul ceremoniei.

"Să sperăm că nu se va întâmpla nimic şi că nu va trebui să aplicăm niciodată aceste scenarii, dar deja avem nişte proceduri stabilite", a declarat Kramer.

Acesta a adăugat că gazda Premiilor Oscar din 2023, prezentatorul de talk-show Jimmy Kimmel, este o altă garanţie că eventualele incidente vor fi rezolvate în mod profesionist.

"Este bine să ai pe cineva ca Jimmy pe scenă, care este obişnuit cu ce înseamnă televiziunea în direct. Lucrurile nu merg mereu aşa cum sunt planificate, aşa că e bine să ai o gazdă care ştie cum să gestioneze astfel de momente", spune Kramer.

Jimmy Kimmel a mai găzduit ceremonia Premiilor Oscar şi în 2017, atunci când, dintr-o eroare, câştigătorul premiului pentru cel mai bun film a fost anunţat iniţial "La La Land" în loc de "Moonlight".

"Am realizat atunci că sunt singurul care are un microfon şi că probabil ar trebui să rezolv problema", a povestit Kimmel ulterior.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri