Preotul Francisc Doboș, despre protocolul pentru Benedict al XVI-lea: Va fi mult simplificat, nu va fi decât o înmormântare

Data publicării:
benedict al XVI cu batista la ochi
Funeraliile celui de-al 265-lea papă sunt aşteptate să fie oficiate de succesorul său, Francisc, la Roma. FOTO: Profimedia Images

Papa emerit Benedict al XVI-lea a murit sâmbătă la vârsta de 95 de ani. Funeraliile celui de-al 265-lea papă sunt aşteptate să fie oficiate de succesorul său, Francisc, la Roma, un eveniment fără precedent în istoria de două mii de ani a Bisericii Catolice la care ar putea participa zeci de mii de persoane, inclusiv şefi de stat. Preotul catolic Francisc Doboș a declarat la Digi24 că protocolul în această situație va fi mult simplificat, deoarece nu mai este cazul să fie ales un nou Papă.

"Nu va fi decât o înmormântare, chiar dacă e înmormântarea unui papă, cu zile de doliu și tot ce presupune un astfel de eveniment.

Se aștepta acest moment, tot ce Sfântul Scaun a transmis zilele trecute indica starea delicată în care era, ne-am rugat pentru el. Era evident că e pe moarte.

Cu siguranță vor participa toți cei care vor dori, de la șefi de stat până la credincioși", a spus Doboș.

"Cu durere vă anunţ că Papa emerit, Benedict al XVI-lea, a murit astăzi la ora 9:34, la Mânăstirea Mater Ecclesiae, din Vatican", a anunţat directorul biroului de presă al Sfântului Scaun, Matteo Bruni, într-un comunicat.

Starea de sănătate a teologului german se deteriorase în ultimele zile, însă Vaticanul precizase vineri că starea sa era "stabilă" şi că Benedict a participat joi la celebrarea Sfintei Liturghii în camera sa.

Cotidianul catolic La Croix publicase ştirea că Benedict era tratat pentru probleme renale. Agenţia italiană de presă ANSA a raportat, de asemenea, că fostul papă suferea de insuficienţă renală. Vaticanul nu a comentat aceste informaţii, însă precizase recent că situaţia se află sub control.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri