Președintele din Nicaragua: Imperialiştii conduși de NATO și SUA încearcă să distrugă Rusia

Data actualizării: Data publicării:
presedinte nicaragua daniel ortega
Președintele nicaraguan, Daniel Ortega (centru-dreapta). Foto: Profimedia Images

Preşedintele din Nicaragua, Daniel Ortega, a declarat luni că războiul din Ucraina îi implică şi pe „imperialiştii” din SUA şi NATO, care „încearcă să distrugă” Rusia, relatează AFP, preluată de Agerpres. 

„Nu mai e un război între Rusia şi Ucraina, este un război al imperialiştilor Lumii conduşi de NATO, de SUA, care încearcă să distrugă Rusia cu scopul de a se impune ca lideri ai planetei”, a susţinut Ortega, unul dintre aliaţii Moscovei din America Latină. 

„Noi iubim pacea, nu ne bucură nicio confruntare, de niciun fel, cu atât mai puţin una ca aceasta, care pune în pericol existenţa speciei umane”, a adăugat preşedintele nicaraguan în cadrul unei aniversări a forţelor aeriene ale ţării. 

Acesta a mai apreciat că NATO ar trebui să permită Ucrainei şi Rusiei să ajungă la un acord de pace, întrucât conflictul „slăbeşte economia, stabilitatea socială chiar în ţările europene şi la fel şi în SUA”. 

„Dar până acum par suficient de nebuni încât să creadă în posibilitatea unei victorii a NATO pentru a îngropa Federaţia Rusă”, a adăugat Ortega, aflat la putere din 2007 şi reales constant, în cadrul unor scrutinuri contestate.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri