Prima țară care reintroduce măsuri anti-Covid, din cauza creșterii numărului de îmbolnăviri

Data publicării:
pacient testat de un cadru medical
FOTO: Getty Images

Ministerul Sănătății din Israel spune că incidența noii variante de COVID-19, Pirola, este subraportată și a transmis că, în următoarele trei săptămâni, toți pacienții spitalizați vor fi testați PCR la internare.

Ministerul Sănătății din Israel a transmis luni un ordin către toate spitalele din țară să facă teste PCR tuturor noilor internați, pe fondul creșterii numărului de cazuri de îmbolnăviri cu noua variantă de coronavirus în Israel, dar și în lume, relatează Haaretz.

Săptămâna trecută, au fost raportate în medie 136 de cazuri noi de îmbolnăviri pe zi, în timp ce acum două săptămâni media era de 104, potrivit datelor Ministerului Sănătății.

Totuși, numărul pacienților internați cu COVID-19 a scăzut în ultimele zile, duminică fiind înregistrați 42 de pacienți în stare gravă și 20 în stare moderată.

Ministerul Sănătății a remarcat că majoritatea cazurilor de COVID-19 din Israel sunt testate la domiciliu, ceea ce face mai dificil pentru autoritățile sanitare să urmărească ratele de infectare.

Noua variantă puternic mutantă de virus COVID a fost numită „Pirola”

Varianta BA.2.86 de virus COVID, care fost botezată „Pirola” şi care circula deja în Danemarca, în Statele Unite şi în Israel, a fost descoperită şi la un pacient din regiunea Grand Est din Franţa.

Această subtulpină din familia Omicron, monitorizată de OMS, face obiectul unei atenţii deosebite, deoarece prezintă un număr mai mare de mutaţii, ceea ce o face susceptibilă de a evolua mai semnificativ şi de a se răspândi mai uşor, a subliniat Brigitte Autran, preşedinta Comitetului de supraveghere şi anticipare a riscurilor sanitare.

Institutul de Sănătate Publică din Franţa a lansat o anchetă pentru a aduna informaţii epidemiologice şi pentru a documenta acest prim caz depistat în Grand Est.

Până în prezent, această variantă fusese detectată în mai multe ţări, printre care Statele Unite, Danemarca şi Israel, dar nu şi în Franţa.

OMS a decis să clasifice această nouă variantă, supranumită "Pirola" pe reţelele sociale, în categoria variantelor aflate sub supraveghere din cauza numărului foarte mare (peste 30) de mutaţii ale proteinei Spike pe care o poartă. Proteina Spike este cea care conferă virusului aspectul său ţepos şi care permite SARS-CoV-2 să pătrundă în celulele gazdei.

Chiar dacă BA.2.86 ar provoca o creştere majoră de infecţii, "nu ne aşteptăm să vedem niveluri comparabile de îmbolnăviri grave şi decese cu cele pe care le-am văzut la începutul pandemiei, când s-au răspândit variantele Alpha, Delta sau Omicron", a comentat recent François Balloux, care deţine catedra de bioinformatică la University College London.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
De ce au fost criticaţi Carmen şi Klaus Iohannis de Paştele ortodox! Românii au spus-o direct, după mesajele...
Digi FM
Mihai Mărgineanu și soția lui, 19 ani de iubire și doi copii. "Nici nu știi ce să zici la o aniversare din...
Pro FM
Hailey Bieber e însărcinată și are deja o burtică proeminentă. Modelul și Justin Bieber au anunțat că vor...
Film Now
Chris Hemsworth, dezvăluiri despre rolul interpretat în „Furiosa”, prequel al filmului „Mad Max: Fury Road”...
Adevarul
Alina Kabaeva, „olimpica lui Putin", primele declaraţii după despărţire: „Dacă îți spune conducerea să nu te...
Newsweek
VIDEO 26 de țări contra Chinei, care a izolat Taiwan cu avioane de luptă. Distrugător SUA, implicat
Digi FM
Mihai Albu a fost diagnosticat cu cancer. Creatorul de pantofi, primele declarații după ce a fost operat...
Digi World
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și...
Digi Animal World
Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit...
Film Now
Hugh Grant a înșelat-o cu o damă de companie, dar i-a rămas prieten apropiat. Elizabeth Hurley, sprijinită de...