Primarul din Melitopol a fost eliberat în schimbul a 9 prizonieri ruși. „Practic, erau niște copii”

Data publicării:
ivan fedeorov
Ivan Fedorov, primarul din Meliopol Foto: Facebook via CNN

Primarul orașului Melitopol, arestat de forțele ruse pe 11 martie și eliberat câteva zile mai târziu, a fost „schimbat” cu nouă recruți ruși capturați de soldații ucraineni, potrivit secretarei de presă a Președinției Ucrainei, scrie The Guardian.

„Ivan Fedorov a fost eliberat din captivitate... În schimbul lui, Rusia a primit nouă soldați capturați, care erau născuți în 2002 și 2003. Practic, erau niște copii”, a declarat secretara de presă Daria Zarivna, citată de agenția de presă ucraineană Interfax, preluată de Giardian.

Primarul Ivan Fedorov a fost arestat pe 11 martie, când se afla în centrul de criză al oraşului său pentru a se ocupa de problemele de aprovizionare. Imagini cu el mergând înconjurat de soldați ruși au fost surprinse de camerele de suraveghere și publicate pe rețelele sociale.

Fedorov a fost eliberat miercuri, 16 martie, iar președintele Volodimir Zelenski a vorbit cu el la telefon.

„Sunt mult mai bine. Mulţumesc că nu m-aţi abandonat. Am nevoie de o zi sau două pentru a mă recupera şi apoi vă stau la dispoziţie pentru a contribui la victoria noastră”, a răspuns primarul Ivan Fedorov în dialogul cu Zelenski.

Ministerul rus al Apărării a admis recent că la atacul armat împotriva Ucrainei participă şi recruţi, după de președintele Vladimir Putin insistase cu doar o zi în urmă că armata rusă a trimis numai militari profesionişti să lupte în Ucraina.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri