Video Propagandistul lui Putin amenință integritatea teritorială a Germaniei. „Care este justificarea existenței Germaniei în acele granițe?”

Data publicării:
Vladimir Soloviov
Soloviov atacă deseori Occidentul pentru ajutorul pe care îl oferă Ucrainei în războiul împotriva Rusiei. Foto: Profimedia Images

O nouă ieșire halucinantă a avut loc la televiziunile rusești, unde propagandistul nr. 1 al Kremlinului, Vladimir Soloviov, a amenințat în mod explicit Germania. El a pus sub semnul întrebării integritatea teritorială a Germaniei, pe care o acuză că a „anexat ilegal” Republica Democrată Germană după căderea Zidului Berlinului.

Vladimir Soloviov a spus într-una din emisiunile sale de la televiziunea de stat rusă că Germania nu este un stat legitim, ci o „colecție de țări diferite”. El a acuzat Germania de „anexarea ilegală” a fostei Republici Democrate Germane.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Vladimir Soloviov: - De ce pornim de la prezumția de inviolabilitate a granițelor teritoariale ale Franței și Germaniei? Care este justificarea existenței Germaniei în acele granițe? Poate cineva să-mi explice, vă rog? 

Invitat: - Nu cred că există (justificări), atâta vreme cât ele însele au încălcat legile internaționale.

Vladimir Soloviov: - Nu, nu, nu. Este vorba despre altceva. De câți ani există Germania în interiorul granițelor pe care le știm? E o colecție de țări diferite, cu abordări diferite, cu structuri politice diferite. (...) De ce o tratăm ca pe un fel de stat unic? Eu nu consider deloc că este un stat legitim. Îmi pare rău, dar a anexat ilegal un stat membru ONU. A încălcat Acordul de la Helsinki, era o țară (Republica Democrată Germană), membră ONU, unde a dispărut? Ce, au implementat o procedură democratică? Nu. Au luat-o, au înghițit RDG. Anexare pură. RDG. A fost o anexare pură. 

Republica Democrată Germană, aflată timp de aproape 50 de ani sub controlul URSS, după Al Doilea Război Mondial și până la revoluțiile din 1989, s-a reunificat cu Republica Federală Germană în octombrie 1990, în urma unui acord în care RDG a recunoscut legile și Constituția RFG, alipindu-se la teritoriul acesteia și devenind astfel Germania reunificată de azi. 

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri