Protestele față de invadarea Ucrainei continuă în Rusia. Au fost arestați peste 5.000 de manifestanți

Data actualizării: Data publicării:
Protestatari față de invazia în Uraina arestați la Moscova.
Protestatari față de invazia în Uraina arestați la Moscova. Foto: Profimedia

Poliția rusă a reținut duminică peste 2000 de protestatari care au participat la manifestații împotriva războiului din Ucraina, a anunțat grupul independent de monitorizare a protestelor OVD-Info. În total, peste 5.000 de protestatari au fost arestați în ultimele zile.

Astfel de proteste au avut loc în cel puțin 44 de orașe din Rusia, potrivit ONG-ului citat de The Guardian.

Unele dintre protestele de duminică au fost legate de comemorarea uciderii lui Boris Nemțov, un opozant al lui Vladimir Putin, în urmă cu șapte ani.

Imagini impresionante au fost surprinse la Sankt Petersburg, unde oamenii s-au strâns pe principalul  bulevard al metropolei și au strigat „Nu războiului!”:

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Bombardamentele și atacurile Rusiei în Ucraina au avut ca țintă zonele marilor orașe Kiev și Harkov în noaptea de sâmbătă spre duminică. Un gazoduct a fost lovit de un atac în al doilea cel mai mare oraș - Harkov precum și un bloc de locuințe, o femeie căzând victimă.

Peste 200 de civili ucraineni au fost uciși până acum în atacurile forțelor rusești.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri