Putin s-a plâns la Boris Johnson că NATO „amenință Rusia din Ucraina”

Data publicării:
Vladimir Putin vorbește la telefon
Preşedintele rus, Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Vladimir Putin i-a spus premierului britanic, Boris Johnson că membrii NATO amenință Rusia prin extinderea activității lor în Ucraina, a transmis Kremlinul, luni, conform Reuters.

„Vladimir Putin a transmis evaluarea detaliată a sa în ce privește situația actuală din Ucraina.

A fost subliniat că totul se petrece pe fondul unei expansiuni militare active pe teritoriul Ucrainei de către țări ale NATO, situație care produce o amenințare directă pentru securitatea Rusiei”, a transmis Moscova, făcând referire la o conversație telefonică între Putin și Johnson.

De cealaltă parte, premierul britanic l-a avertizat pe Putin că orice acțiune menită să destabilizeze Ucraina ar fi o eroare strategică cu consecințe semnificative, conform unui comunicat al Downing Street.

„Premierul a experimat îngrijorarea profundă a Regatului Unit în ce privește desfășurarea de trupe de la granița Ucrainei și a reiterat importanța discuțiilor pe canale diplomatice pentru dezescaladarea tensiunilor și pentru indentificarea unor soluții durabile”.

Serviciile de informații occidentale susțin că Rusia ar putea plănui o ofensivă pe mai multe fronturi în Ucraina vecină chiar anul viitor, o operațiune care ar putea implica 175.000 de militari.

Kremlinul neagă că ar avea planuri de invazie și susține că Occidentul este „cuprins de rusofobie”. De asemenea, rușii susțin că sunt amenințați de extinderea NATO și că Occidentul și-a încălcat asigurările pe care le-a dat la momentul prăbușirii Uniunii Sovietice, în 1991.

Citiți și: Generalii din Ucraina caută soluții pentru un potențial război cu Rusia. O invazie ar fi un scenariu de coșmar

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri