„Putin va trebui să facă o oprire la Haga în drumul spre iad”, spune ambasadorul Ucrainei la ONU

Data publicării:
Vladimir Putin gesticulează cu degetul arătător
Dictatorul rus, Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

În reacția sa după emiterea mandatului de arestare pe numele lui Vladimir Putin, ambasadorul ucrainean la Organizația Națiunilor Unite a spus că „nu există purgatoriu pentru criminali de război, ei merge direct în iad”, informează Euronews.

Sergii Kisliția a vorbit, vineri, la puțin timp după ce CPI a făcut publică informația că a fost emis mandat de arestare pe numele lui Putin pentru crime de război și crime împotriva umanității.

„Cei care vor mai rămâne în viață după înfrângerea militară a Rusiei vor trebui să facă o oprire la Haga în drumul spre iad”, a spus el.

Curtea Penală Internațională a anunțat, vineri, că a emis două mandate de arestare pe numele lui Vladimir Putin și al Mariei Lvova-Belova, responsabila din Rusia pentru drepturile copiilor. Printre acuzații se numără crime de război, crime împotriva umanității și genocid.

În discursul său de noapte în fața poporului ucrainean, Volodimir Zelenski a spus că aceasta este „o decizie istorică”. De cealaltă parte, dictatorul rus și acoliții săi au încercat să minimalizeze importanța momentului.

La Washington, președintele Joe Biden a spus că decizia CPI este justificată și a spus că Putin „a comis în mod clar crime de război”. Deși nici SUA nu recunoaște tribunalul, Biden a spus că este important că acțiunile lui Putin sunt recunoscute ca fiind crime.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri