Reacția Kievului după acuzația FSB că serviciile Ucrainei au plănuit asasinarea Dariei Dughina: „Trăiesc într-o lume fictivă”

Data actualizării: Data publicării:
Russia Political Philosopher Daughter Murder
Fiica lui Aleksandr Dughin, ideologul lui Putin, a murit într-un presupus atentat cu maşină capcană. Foto-Profimedia

Mihailo Podoliak, consilier prezidențial al lui Volodimir Zelenski, a avut prima reacție a Kievului la acuzația FSB (Serviciului de Securitate al Rusiei) că serviciilor de securitate ucrainene au asasinat-o pe Daria Dughina într-un atentat cu mașină capcană sâmbătă lângă Moscova.

Mihailo Podoliak spune, pe Twitter, că „Propaganda rusă trăiește într-o lume fictivă: Femeia ucraineancă și copilul ei de 12 ani au fost «desemnați» responsabili de aruncarea în aer a mașinii propagandistei Dughina. În mod surprinzător, nu au găsit «viza estoniană» la fața locului”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB, fostul KGB) a acuzat luni serviciile speciale ale Ucrainei că au pus la cale atentatul de sâmbătă în care şi-a pierdut viaţa Daria Dughina, fiica ideologului ultranaţionalist rus Aleksandr Dughin, a relatat agenţia de ştiri Interfax, citată de Reuters.

Cazul asasinării jurnalistei Daria Dughina, fiica lui Aleksandr Dughin, ideolog al Kremlinului, a fost soluţionat, a anunţat luni Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, la nici două zile de la eveniment. „Crima a fost pregătită şi executată de serviciile speciale ucrainene”, a transmis FSB într-un comunicat.

Asasinatul a fost executat de o femeie, membră a serviciilor secrete ucrainene, care a planificat atentatul timp de o lună şi a reuşit imediat după comiterea lui să părăsească Rusia către Estonia, relatează agențiile de presă ruse.

Ucraina dezminte informațiile potrivit cărora presupusul ucigaș al Dariei Dughina ar fi servit în regimentul Azov

Garda Națională a Ucrainei a negat rapoartele din presa de stat rusă potrivit cărora presupusul ucigaș al Dariei Dughina ar fi servit anterior în armata ucraineană ca membru al regimentului Azov, transmite CNN.

Agenția rusă de știri de stat RIA Novosti a distribuit o postare de pe un canal Telegram administrat de hackeri ruși (RaHDit), care susținea că presupusul agresor – o femeie – a servit în Azov, care este clasificat în Rusia ca organizație teroristă.

Garda Națională a declarat că „mass-media rusești au răspândit informații potrivit cărora FSB raportează că uciderea fiicei lui Aleksandr Dughin, Daria, a fost pregătită și efectuată de serviciile speciale ucrainene”.

Aceasta a precizat că propagandiștii ruși au raportat că femeia „a servit anterior ca parte a batalionului ucrainean Azov. Astfel, încercând să justifice în rândul cetățenilor săi decizia anterioară de a recunoaște o unitate a Gărzii Naționale a Ucrainei drept organizație teroristă, arătând rușilor „crimele comise de Azov” pe teritoriul Federației Ruse”.

Aceasta a precizat că femeia nu a servit în unitatea Azov a Gărzii Naționale.

„Evident, vor mai fi multe astfel de povești. Mai ales în ajunul principalei sărbători publice din Ucraina”, a adăugat Garda Națională.

Într-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Informații al Ministerului Apărării din Ucraina, Andriy Yusov, a calificat drept „false” informațiile privind implicarea Gărzii Naționale în atentatul cu mașină-capcană de sâmbătă seară, în care a murit Daria Dughina.

„Garda Națională își îndeplinește sarcinile legale pe teritoriul Ucrainei”, a spus el. „Atât Dughin, cât și fiica sa sunt personaje marginale și nu reprezintă un punct de interes pentru Ucraina”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu, revoltată după ce Selly a ținut un discurs la NATO: „Ce legătură are el, de ce nu...
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Când ar fi apărut problemele dintre Jennifer Lopez și Ben Affleck. Un apropiat a rupt tăcerea: „Nu erau pe...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...