Refugiaţii palestinieni din Rafah au scris pe corturi mesaje de mulțumire pentru studenții care protestează în campusurile americane

Data actualizării: Data publicării:
MIDEAST GAZA RAFAH SIGNS WITH GRATITUDE
Peste un milion de oameni s-au refugiat în Rafah de la începutul ofensivei Israeliene în Fâșia Gaza. Sursa foto: Profimedia Images

Refugiaţii palestinieni din Rafah au scris pe corturi și pancarte mesaje de mulţumire, în weekend, studenţilor care demonstrează de mai multe zile în campusurile universităților de top din SUA și care cer un armistiţiu în Războiul din Fâşia Gaza.

Palestinienii le-au scris sâmbătă tinerilor americani, cu vopsea verde, pe corturile în care locuiesc în acest oraş situat la frontiera cu Egiptul, ”Mulţumim, studenţilor solidari cu (Fâşia) Gaza. Mesajul vostru ne-a parvenit” și au făcut pancarte prin care cer să le fie redat dreptul la educație, relatează News.ro.

MIDEAST GAZA RAFAH SIGNS WITH GRATITUDE
Mesaje pentru studenții americani, transmise de palestinienii din Rafah. Sursa foto: Profimedia Images

”Mulţumim studenţilor de la (Universitatea) Columbia”, au mai scris ei. De asemenea, mai mulți copii au ținut în mâini pancarte prin care cer oprirea vărsării de sânge și a războiului, astfel încât să se poată întoarce la școală.

elevi gaza
Palestinienii din Rafah au transmis mesaje studenților americani care protestează în universitățile americane. Sursa foto: Profimedia Images

Universitatea Columbia este cea care a pornit această mişcare, în urmă cu zece zile, care s-a extins apoi la universităţile Harvard, Yale, NYU, Cambridge, Princeton şi Berkeley, iar apoi și la alte universităţi, în întreaga ţară.

”Îi susţinem pe aceşti studenţi să pună capăt represiunii”, a declarat un refugiat.

Aproape 200 de manifestanţi pro-palestinieni au fost arestaţi sâmbătă în trei campusuri americane, la evacuarea de către poliţie a unor tabere, într-o mişcare studenţească ăce continuă să se extindă în întreaga Americă.

Studenţi şi activişti propalestinieni au fost arestaţi toată săptămâna trecută în întreaga Americă şi au fost eliberaţi apoi fără să fie urmăriţi judiciar.

La aceste manifestaţii, studenţi evrei de stânga şi antisionişti susţin cauza palestiniană, cu un keffiyeh pe umăr, denunţând un ”genocid” comis de israel.

Alţi tineri evrei americani şi-au exprimat nemulţumirea şi temeri faţă de aceste sloganuri pe care consideră antisemite.

Această mişcare a ajuns în Franţa, în campusul Science Po, la Paris, unde manifestanţii au evacuat vineri, în urma unui acord cu conducerea.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri