Rishi Sunak și Jens Stoltenberg merg într-o vizită oficială la Varșovia

Data publicării:
Rishi Sunak și Jens Stoltenberg
Rishi Sunak și Jens Stoltenberg. Foto: Profimedia

Premierul britanic Rishi Sunak şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, merg marți într-o vizită oficială la Varșovia. Potrivit prim-ministrul polonez Donald Tusk, întâlnirea face parte din planul Poloniei de a-şi reconstrui poziţia de securitate în Europa, relatează Reuters, potrivit Agerpres. 

„Vizita de mâine a prim-ministrului britanic şi a secretarului NATO (...) este o continuare a misiunii mele de a reconstrui şi extinde poziţia Poloniei în politica de securitate”, a afirmat Tusk în faţa reporterilor.

„Securitatea poloneză este în centrul atenţiei mele. Suntem pe drumul cel bun. Nu am avut niciodată o impresie atât de pozitivă că oamenii din Europa ascultă vocea Poloniei”, a adăugat el.

Guvernul proeuropean al lui Tusk, la putere din decembrie, a promis că va îmbunătăţi poziţia Poloniei în Uniunea Europeană şi relaţiile cu guvernele occidentale după opt ani de guvernare naţionalistă.

Întrebat despre posibilitatea ca Polonia să se alăture unei iniţiative de furnizare a sistemelor Patriot către Ucraina, Tusk a spus că nu ar fi posibil, dar „există şi alte tipuri de arme care ajută la protejarea cerului şi Polonia va fi aici activă”.

Editor : Loredana Bancăș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri