Rusia începe luni o nouă campanie de recrutare în armată. Cum îi ademenește Statul Major pe tinerii recruți

Data publicării:
Victory Day military parade in Moscow
Campania de conscripţie de primăvară va începe la 1 aprilie. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Rusia urmează să lanseze luni campania de conscripţie de primăvară, care vizează zeci de mii de tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, anunță vineri Statul Major rus, relatează AFP, preluată de News.ro.

Armata rusă dă asigurări că aceşti noi recruţi nu vor fi trimişi în Ucraina.

Însă această campanie - care este organizată de două ori pe an, are loc în contextul în care mulţi ruşi se tem de o nouă mobilizare.

”Campania de conscripţie de primăvară va începe la 1 aprilie”, anunţă într-un briefing un reprezentant de rang înalt al Statului Major rus, viceamiralul Vladimir Ţimlianski.

El dă asigurări că toţi recruţii urmează să-şi efectueze serviciul militar - cu o durată de un an - ”pe teritoriul Federaţiei ruse”.

Ei ”nu vor fi trimişi către posturi de desfăşurare a forţelor armate în noile regiuni ruse”, adică în cele patru regiuni ucrainene - Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie - a căror anexare Rusia a revendicat-o în septembrie 2022.

Ei ”nu vor participa la operaţiunea militară specială” rusă, dă asigurări Ţimlianski.

Reprezentantul Statului major nu precizează câţi tineri ruşi sunt vizaţi în campania de recrutare din primăvara lui 2024.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri