Alexei Navalnîi a înființat un sindicat al deținuților și a dat în judecată penitenciarul unde este închis

Data publicării:
Opposition leader Alexei Navalny appears on a screen set up at a courtroom of the Moscow City Court via a video link from his prison colony during a hearing
Alexei Navalnîi a înființat un sindicat în închisoare. Foto: Profimedia

Opozantul rus Alexei Navalnîi a dat în judecată închisoarea unde ispășește o pedeapsă de nouă ani, scrie The Moscow Times. Potrivit lui Navalnîi, colonia penitenciară IK-6 nu a publicat informații despre cumpărătorul bunurilor produse în închisoare. În plus, opozantul lui Vladimir Putin a înființat un sindicat în închisoare, pentru a apăra drepturile deținuților care lucrează „în condiții oribile”.

Serviciul de presă al tribunalului regional a precizat că cumpărătorul a refuzat să face publice „informații despre fabricarea produselor sale în instituții corecționale”, mai arată Moscow Times.

Alexei Navalnîi, care lucrează la secția de cusătorie, a spus că a înființat un sindicat pentru a apăra drepturile lucrătorilor din închisoare.

„La momentul de față, sunt aproximativ 600.000 de deținuți în închisorile din Rusia. Marea lor majoritate lucrează. Este muncă de sclavi, aproape pe degeaba, în condiții oribile”, a scris el pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Navalnîi susține că salariul pe care îl primește pentru munca în închisoare este de 5.173 de ruble (85 de dolari), ceea ce, spune el, este considerat un salariu „imens”.

Închisoarea IK-6 din regiunea Vladimir este cunoscută pentru condițiile sale dure, existând mărturii despre deținuți torturați.

Opozantul lui Vladimir Putin afirmă că lucrează șapte ore pe zi, începând de la 6:40 dimineața, cu o pauză de 15 minute.

Munca în închisori este o practică obișnuită în Rusia.

Alexei Navalnîi a fost transferat în colonia penitenciară de maximă securitate IK-6 în iunie, după ce pedeapsa lui a fost extinsă la nouă ani de închisoare, pentru fraudă, acuzații pe care le respinge ca fiind motivate politic.

Citește și: Rusia vrea să înlocuiască IKEA cu mobilă făcută de deținuți. „Dacă le compari, avem calitate mai bună la prețuri mai mici”

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri