Ramzan Kadîrov își întărește „armata personală” cu 3.000 de foști mercenari Wagner: Vor avea un „impact semnificativ” în Ucraina

Data publicării:
Ramzan Kadîrov prezintă arme capturate de trupele sale în Ucraina
Kadîrov s-ar putea pregăti pentru situația în care Putin nu va mai fi la putere și pentru lupta internă crâncenă ce va izbucni într-o Rusie fără Putin. Foto: Profimedia Images

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a adăugat 3.000 de foști mercenari Wagner în forțele speciale Ahmat, considerate un fel de „armată privată” a lui Kadîrov, care a preluat astfel controlul unei forțe considerabile din cadrul armatei ruse, potrivit Fox News.

„Unul dintre comandanții Wagner, nume de cod Ratibor, se va alătura legendarelor forțe speciale Ahmat”, a spus Kadîrov. „Cu el, 3.000 de foști luptători Wagner se vor alătura forțelor speciale.”

Comandantul cecen, Apti Alaudinov, a spus că foștii mercenari care vor veni împreună cu Ratibor au fost sub comanda sa și pe vremea când făceau parte din Wagner.

Ratibor a lăudat forțele cecene și a spus despre grupul său de luptători că „putem din nou să ne demonstrăm eficiența și că îndeplinim sarcina statului”.

Major-General Apti Alaudinov, Chechen commander loyal to warlord Ramzan Kadyrov, and ex-Wagner mercenary army commander Ratibor, known only by his callsign.
Comandantul trupelor speciale Ahmat, Apti Alaudinov (stânga), a anunțat că 3.000 de foști mercenari Wagner, sub comanda lui Ratibor (dreapta), se vor alătura trupelor cecene. Foto: Profimedia Images

Cu toate că nu a precizat în ce fel trupele sale vor fi implicate în următoarele luni în război, Kadîrov a spus că vor avea un „impact semnificativ” în Ucraina.

Kadîrov a anunțat anul trecut că un „grup mare” de mercenari Wagner a început să se antreneze cu forțele speciale din Cecenia.

Unii analiști cred că Kadîrov ține trupele pregătite să îl apere pe președintele rus Vladimir Putin împotriva unei alte posibile lovituri de stat – prima dintre ele, în mod ironic, a fost lansată chiar de fondatorul și liderul Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, înainte ca armata sa privată să se desființeze.

Conform unei alte teorii, Kadîrov s-ar putea pregăti pentru situația în care Putin va muri, ceea ce i-ar permite liderului cecen să lupte pentru independența Ceceniei și pentru a-și consolida puterea într-o Rusie fără Putin.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri