Un fost lider separatist din Donețk a avertizat că Prigojin l-ar putea detrona pe Putin. „Răzvrătirea va fi rapidă și decisivă”

Data publicării:
Evgheni Prigojin și Vladimir Putin
„Dacă Prigojin rămâne șeful Wagner, răzvrătirea va fi rapidă și decisivă”, a spus Ghirkin. Foto: Profimedia Images

Vladimir Putin ar putea fi înlăturat de la putere de Grupul Wagner, armata privată a Rusiei fondată de Evgheni Prigojin, potrivit lui Igor Ghirkin, un fost membru al serviciului federal de securitate care a condus cândva un grup de militanți proruși în Donețk, scrie Insider.

Ghirkin, cunoscut și sub numele de „Strelkov”, a devenit acum un prolific blogger de război. Acesta a spus că șeful Wagner, Evgheni Prigojin, ar putea să îl dea jos de la putere pe președintele rus.

„Dacă Prigojin rămâne șeful Wagner, răzvrătirea va fi rapidă și decisivă”, a spus Ghirkin într-un videoclip distribuit de WarTranslated.

„O încercare de lovitură de stat a fost declarată... ceea ce va urma, nu știu, mai ales pentru că [luptătorii] Wagner sunt retrași de urgență la bazele din spate... pericolul unei lovituri de stat care se profilează este clar”, a mai spus Ghirkin.

Igor 'Strelkov' Girkin
Igor Ghirkin este un fost agent FSB condamnat la Haga pentru doborârea zborului MH17 în 2014. Foto: Profimedia Images

Prigojin era cândva considerat un apropiat al lui Putin, dar în ultimele luni a criticat în mod repetat Ministerul rus al Apărării. Săptămâna trecută, șeful Wagner a spus că Ucraina are acum mai multe trupe și arme decât avea la începutul invaziei, ceea ce înseamnă că războiul declanșat de Putin a avut consecințe opuse obiectivelor cu care președintele rus și-a motivat decizia de a invada Ucraina.

Prigojin a cerut ca cei care conduc Rusia să fie înlocuiți.

Ghirkin, la rândul său, a criticat impactul pe care invadarea Ucrainei a avut-o în Rusia, precizând că situația de pe front are un efect „extrem de negativ” asupra abilității Rusiei de a câștiga războiul.

„Nu mi-e teamă să zic că ne îndreptăm spre o înfrângere militară”, a spus Ghirkin, care a adăugat faptul că economia, armata și sistemul politic din Rusia nu sunt pregătite pentru un „război lung și prelungit”.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri