Video Un sport brutal, tot mai popular printre tinerii ruși: „E relaxare pură. Sentimentul suprem. Sunt fericit!”

Data publicării:
Kirill, un tânâr rus de 23 de ani, care își găsește refularea în lupte violente
Kirill, un tânâr rus de 23 de ani, care își găsește refularea în lupte violente Foto: captură TV

La Kolpino, în vestul Rusiei, un sport brutal e tot mai popular printre tineri: așa-numitele lupte libere, în fapt niște încăierări fără nicio regulă, în care protagoniștii se bat pur și simplu, se lovesc cu pumnii, cu picioarele, cu ce pot. Pentru Kirill Mihailov victoria nu înseamnă doar un premiu în bani. Înseamnă a fi erou, chiar și numai pentru o zi.  Urmăriți un reportaj marca „Focus Europa”, un proiect Digi24 şi Deutsche Welle. Emisiunea e difuzată vinerea la ora 23:30 și în reluare sâmbăta de la ora 19:30.

Kirill dă totul. E în joc reputația de a fi cel mai dur, cel mai rapid și cel mai bun. Aceasta și este reputația lui în ring, unde apare sub numele „Bodyguardul”. Iar acestea sunt luptele la care participă - o formă de arte marțiale fără nicio regulă.

Kirill Mikhailov câștigă. Este a cincea victorie în cei doi ani de când tânărul de 23 de ani s-a apucat de lupte.

„Stagiul militar m-a schimbat”

„Am renunțat la fotbal pentru lupte. Pe vremuri eram înnebunit după fotbal. Dar stagiul militar m-a schimbat. N-am mai fost atât de atras de fotbal, așa că am căutat altceva. Nu puteam sta doar acasă după muncă. Aveam nevoie de un loc unde să-mi eliberez energia”, explică tânărul.

„Spaniolul sălbatic”, „Țăranul înfricoșător”, „Imigrantul zdravăn” sau „Bodyguardul”.  În Rusia ar fi zeci de mii de asemenea tineri luptători. 

Înfruntările lor brutale sunt mai mult decât un simplu spectacol. Sunt biletul lor pentru a-și îndeplini visul: acela de a se simți în sfârșit învingători. Se întâmplă în special în provinciile din afara metropolelor rusești.

„Trebuie să te eliberezi undeva de tensiunea vieții de zi cu zi. Altfel te apuci de băutură, alții cad în patima drogurilor, alții pur și simplu se plafonează, dispar și mor - din cauza monotoniei vieții din Rusia. Așa că pentru a se relaxa, unii oameni sar cu parașuta, alții beau și alții își folosesc pumnii”, explică tânărul Kirill Mihailov.

„Trebuie să am grijă să rămân calm”

Luptătorul amator locuiește în Kolpino, un oraș industrial de mărime medie din apropierea metropolei Sankt Petersburg. Lucrează într-un centru comercial la un mic magazin de telefoane.

„Vând lucruri ... O singură persoană câștigă aici: eu sau clientul, exact ca în ring”, spune Kirill.

Pentru el, comunicarea cu clienții este cea mai dificilă parte a jobului.

„Trebuie să am grijă să rămân calm. Acest lucru este important și în ring. Emoțiile negative nu sunt bune într-o luptă. Nu trebuie să lași emoțiile să te controleze. Trebuie să-ți menții concentrarea”, explică Kirill Mihailov.

Tânărul lucrează în ture de 12 ore, cinci zile pe săptămână.

„Uneori sunt pe punctul de a-mi pierde calmul aici, la locul de muncă. De exemplu, când mai mulți clienți îmi cer ceva în același timp sau când sunt dificili. Dar, în ring, îmi pot elibera toată furia”, spune Mihailov.

60 de euro, premiul cel mare

Urmează o nouă luptă - finala Campionatului Freefight cu luptători din toată Rusia. E poate cel mai important moment din cariera lui Kirill.

„Am emoții. E cea mai mare competiție din viața mea. La urma urmei, este finala. Toată lumea e la limită”, mărturisește Kirill.

Sunt zece lupte și acum e prima dată când Kirill își vede adversarul.

Kirill câștigă. Premiul lui este de 5.000 de ruble, în jur de 60 de euro. Și... „Un puseu de adrenalină! E relaxare pură. Sentimentul suprem. Sunt fericit!”, spune tânărul, cu răni pe față, dar exaltat de victorie.

Kirill crede că acele douăsprezece luni ale stagiului militar l-au schimbat. L-au făcut soldat, dar mai important e că l-au întărit și l-au făcut să înțeleagă ceva: doar cei mai puternici supraviețuiesc.

„Fiecare om ar trebui să fie capabil să se protejeze pe el însuși, să-și apere familia, prietenii și țara. Și e nevoie de curaj. Trebuie să fii primul care lovește. Și să te simți învingător - chiar dacă numai pentru o clipă”, explică el strategia psihologică.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri