Rușii au atacat cu rachete Odesa și Harkov. Cel puțin 5 oameni au murit

Data publicării:
Aftermath of the crash of a downed Russian UAV into a country house in the suburbs of Odesa, southern Ukraine
Foto: Profimedia

Un atac rusesc cu rachete a ucis trei persoane și a rănit alte trei la Odesa, miercuri dimineața, a anunțat guvernatorul regional Oleg Kiper. Doi oameni au murit și în regiunea Harkov, atacată de asemenea de ruși, relatează Reuters.

„Inamicul a atacat Odesa cu rachete balistice. În urma atacului, trei persoane au fost ucise şi alte trei au fost rănite”, a scris și primarul Odesei, Ghennadi Truhanov, pe Telegram.

„Toată asistenţa medicală necesară este oferită răniţilor. Există daune la infrastructura civilă”, a precizat Kiper, fără a oferi alte informaţii.

Este al doilea atac masiv efectuat de forţele ruse la Odesa. Luni, 5 oameni au murit în urma bombardamentelor.

De asemenea, rușii au atacat miercuri regiunea Harkov bombe ghidate, omorând cel puțin două persoane și rănind alte două, a anunțat guvernatorul regional Oleg Sinegubov.

Cele două persoane au fost ucise după ce o mașină a fost lovită în satul Zolociv, unde a fost lovită și o casă. Alte 10 locuințe au fost, de asemenea, avariate, dar nu s-au înregistrat victime.

Atacurile vin în condițiile în care președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marți că Kievul are nevoie de „o accelerare semnificativă” a livrărilor de armament de la partenerii săi occidentali, pentru a ajuta trupele ucrainene să facă față avansului Rusiei pe mai multe sectoare ale liniei frontului.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri