Video Rușii au atacat cu rachete un centru comercial foarte aglomerat din Ucraina. 13 oameni au fost uciși, iar cel puțin 40 au fost răniți

Data actualizării: Data publicării:
Clădire mistuită de flăcări în Ucraina
Foto: Profimedia Images

O rachetă rusească a lovit, luni după-amiază, un centru comercial din orașul Kremenciuk în regiunea Poltava a Ucrainei. Imagini de la fața locului arată clădirea în flăcări și oamenii fugind disperați din calea focului.

ACTUALIZARE 22:10 Numărul morților după atacul cu rachetă asupra mall-ului a crescut la 13.

ACTUALIZARE 20:30 Conform celor mai noi informații, 10 oameni au fost uciși iar cel puțin 40 au fost răniți după atacul rușilor împotriva centrului comercial. Informațiile au fost oferite de guvernatorul regiunii Poltava, Dmitro Lunin.

Este de așteptat, însă, ca numărul deceselor și răniților să crească, în condițiile în care informații noi apar de la oră la oră.

Centrul comercial din Ucraina, înainte de a fi atacat de racheta rușilor. Sursă foto: Nexta
Centrul comercial din Ucraina, înainte de a fi atacat de racheta rușilor. Sursă foto: Nexta

Conform primelor informații, mai mulți civili au fost răniți și uciși de atacul rușilor. Kiril Timoșenko, șeful operațiunii de salvare, spune, conform datelor preliminare, că doi oameni au murit și 20 au fost răniți. 115 pompieri și peste 20 de mașini cu apă au intervenit la fața locului.

Conform președintelui Zelenski, aproximativ 1000 de oameni se aflau în mall la momentul în care acesta a fost lovit de rachetă.

„Centrul comercial nu reprezenta niciun pericol pentru armata rusă și nu avea nicio însemnătate strategică pentru invadatori”, a spus președintele ucrainean pe Telegram.

Primarul orașului lovit de rachetă, Vitali Melețki a spus, într-o postare pe Facebook, că atacul cu rachetă s-a petrecut într-o zonă oarte aglomerată.

Oficialul a spus că s-a aflat la fața locului, dar că nu știe câți oameni au fost răniți sau uciși.

Oficial ucrainean: „Rusia a comis o nouă crimă de război”

Prin atacul său de la mall-ul din Kremenciuk, Rusia a comis o nouă crimă de război, a spus șeful regiunii Poltava, din care face parte orașul. Dmitro Lunin a scris pe Telegram că încă nu este complet clar numărul morților și răniților.

Nu este nici prima oară când Kremenciuk este bombardat de ruși de când a început războiul din Ucraina. La începutul invaziei, rușii au atacat cu rachete și rafinăria de petrol a orașului și alte elemente de infrastructură.

Kremenciuk este unul dintre cele mai mari orașe industriale ale Ucrainei, cu o populație de 217.710.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri