Rușii au inventat „pneurile anti-dronă”, pentru a-și proteja flota de bombardiere strategice de atacurile ucrainene

Data actualizării: Data publicării:
Imagini din satelit care arată că rușii și-au „anvelopat” bombardierele strategice
Imagini din satelit care arată că rușii și-au „anvelopat” bombardierele strategice de la baza aeriană Engels. Foto: Twitter/Tatarigami_UA

Imaginile surprinse de sateliții civili și devenite virale pe rețelele sociale arată cum rușii și-au „anvelopat” pur și simplu bombardierele strategice de la baza aeriană Engels, din regiunea Saratov, aflată la peste 700 de kilometri de granița cu Ucraina. Mai exact, rușii au pus anvelope de mașină pe aripile și fuzelajul a cel puțin două bombardiere Tu-95 „Ursul”, după cum se observă din fotografiile făcute din satelit.

Anvelopele puse pe aripile unui astfel de bombardier ar avea rolul teoretic de a „proteja” aeronava de un atac al unei drone kamikaze. În acest context, zilele trecute, cel puțin patru avioane rusești de transport Iliușin Il-76 au fost distruse în urma unui atac cu drone kamikaze ucrainene asupra bazei militare din Pskov, Federația Rusă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Numită oficial Engels-2, baza a fost ținta unui atac cu drone ucrainene în decembrie 2022, când două bombardiere rusești au fost avariate.

Baza a fost numită după ideologul comunist Friedrich Engels și este sediul regimentului 121 de bombardiere grele ale Federației ruse. Aici se află bombardierele strategice Tu-95 și Tu-160, care sunt responsabile de lansarea majorității rachetelor care au devastat orașele și infrastructura Ucrainei în acest război. La această bază se află în jur de 15 aparate Tu-95 („Bear”/„Ursul” în terminologia NATO) și 15 Tu-160, conform unui expert militar citat de The Guardian.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri