Rușii evacuați din China au transformat carantina din Siberia în cel mai ciudat reality-show din lume VIDEO

Data actualizării: Data publicării:
siberia

Peste 140 de ruși care au fost evacuați din orașul chinez Wuhan sunt ținuți în carantină într-un sanatoriu din Siberia. Sanatoriul este păzit de membri ai Gărzii Naționale din Rusia, iar aceștia au ordine să nu permite nimănui accesul sau părăsirea incintei, informează The Guardian

Rușii aflați înăuntru au început să descrie viața în carantină pe Instagram, oferind și fotografii. Ce în trecut ar fi fost percepută ca o perioadă de singurătate și teamă de infectare s-a transformat, prin intermediul telefoanelor mobile, în cel mai ciudat reality-show din Rusia.

Plictiseala îi face pe rușii izolați să publice fotografii cu mâncarea pe care o primesc, hainele de carantină sau programul de exerciții pe care îl urmează ca să se mențină în formă. Unii dintre aceștia organizează sesiuni în direct de întrebări și răspunsuri din camerele unde trebuie să petreacă două săptămâni.

"Aduc la modă pijamalele date prizonierilor", a scris o tânără pe Instagram, pozând în pijamalele albe cu dungi verzi date celor aflați în carantină.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Pavel Lichman, un model masculin evacuat din Wuhan, a publicat un clip video în care face exerciții fizice. "Starea mea de sănătate este bună, datorită antrenamentelor", spune el.

"Ne aflăm la 30 de kilometri de Tyumen" - un oraș din vestul Siberiei, a declarat Lichman pentru Guardian. "Carantina este destul de lejeră. Singurul inconvenient este că nu avem voie să intrăm în contact cu persoanele aflate în celelalte camere. Nu ieșim din camere. Ne aduc mâncare. Doctorii vin să ne verifice: ne iau temperatura, ne verifică gâtul și saturația de oxigen din sânge", a spus Lichman.

"O să facem sport", spune acesta despre planurile sale pentru cele 14 zile de carantină. "O să am un blog pe TikTok, o să citesc cărți și o să mă uit la televizor, o să răspund întrebărilor jurnaliștilor", mai spune bărbatul.

Dacă evacuații își părăsesc camerele, doctorii au avertizat că perioada de carantină se reia de la început.

Filmări din camere publicate pe internet

În postări pe blog, unii dintre evacuați mulțumesc guvernului că i-a scos din China, dar alții întreabă de ce au fost duși în Siberia, cazați în grupuri de doi sau trei și lăsați fără bunurile personale.

Postările din mediul online oferă informații suplimentare cetățenilor ruși, pe lângă cele oferite de stat. În timp ce guvernul a anunțat că niciun evacuat din Tyumen nu prezintă simptome, o femeie aflată la fața locului a spus că o persoană a fost luată într-o noapte de doctori, după ce a manifestat o ușoară febră.

Localnicii din zonă nu sunt mulțumiți că persoanele aduse din China au fost cazate în regiunea lor, însă unii dintre evacuați încearcă să îi liniștească. "Îmi pot imagina neplăcerea cauzată locuitorilor din Tyumen de sosirea noastră", a scris Nadezhda, o altă femeie evacuată din Wuhan. "Dar vă reamintesc: am fost duși de la aeroport direct la sanatoriu, toată lumea purta măști, nu a existat contact cu alți oameni. Acum vom fi în carantină două săptămâni fără să ieșim din camerele noastre".

Marina Zaitseva, o studentă aflată în vizită în Wuhan când a izbucnit epidemia, a oferit un tur video al unei camere, iar înăuntru se afla o tablă de șah, două cărți, ceai, banane și un borcan de murături. Femeia a povestit pentru Fontanka.ru cum s-a derulat evacuarea din China, la bordul unui avion militar și fără idee asupra locului unde vor fi duși.

Cel puțin 636 de persoane au murit ca urmare a infecției cu noul coronavirus în China, iar numărul persoanelor infectate a depășit cifra de 30.000.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri