Saadi Gaddafi, unul dintre fiii dictatorului Muammar Gaddafi, a fost eliberat din închisoare după șapte ani

Data publicării:
Saadi Gaddafi
Saadi Gaddafi în 2015. Sursa foto: Profimedia Images

Saadi Gaddafi, fiul fostului dictator libian Muammar Gaddafi, a fost eliberat din închisoare și a plecat imediat în Turcia, informează The Guardian. El era încarcerat din 2014 în Tripoli.

Saadi, în vârstă de 48 de ani, a fost eliberat de autoritățile libiene în urma unui ordin judecătoresc mai vechi, a scris pe Twitter premierul desemnat Abdul Hamid Dbeibah. Potrivit Reuters, care citează o sursă oficială, Saadi Gaddafi s-a îmbarcat imediat într-un avion cu destinația Instanbul.

Dictatorul Muammar Gaddafi a fost înlăturat de la putere în 2011, în urma unei revolte, și a murit în același an în circumstanțe neclare, după ce a fost capturat de civili. Gaddafi s-a aflat la conducerea Libiei vreme de 42 de ani, între 1969 și 2011.

Saadi Gaddafi, cunoscut pentru stilul lui de viață de playboy în timpul dictaturii tatălui său a fost și fotbalist profesionist, evoluând în Libia, dar și câteva sezoane în Italia. El a fugit în Niger în timpul revoltei din 2011, dar a fost localizat și extrădat în Libia în 2014. El a fost acuzat de mai multe infracțiuni, printre care crimă, însă a fost achitat în 2018.

Eliberarea lui Saadi a survenit în urma unor negocieri în care au fost incluși mai mulți lideri tribali și premierul Abdulhamid Dbeibeh, a declarat sursa oficială citată de Reuters.

În timpul revoltei din 2011, trei dintre fiii dictatorului au fost uciși.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri