Sanna Marin se roagă de Orban și Erdogan să ratifice aderarea Finlandei la NATO: „De preferat mai devreme decât mai târziu”

Data publicării:
Sanna Marin privește în jos la o conferință de presă
Sanna Marin cere Ungariei și Turciei să ratifice mai repede aderarea Suediei și Finlandei la NATO. Foto: Profimedia Images

Prim-ministra finlandeză, Sanna Marin, a cerut din nou, marți, Ungariei și Turciei să aprobe mai repede solicitările Suediei și Finlandei de aderare la NATO, în condițiile în care cele două țări sunt ultimele care mai trebuie să ratifice protocoalele, relatează Reuters.

„Toți ochii sunt, acum, pe Ungaria și Turcia. Așteptăm ca aceste țări să ne ratifice aplicațiile. Credem că este important ca acest lucru să se întâmple mai degrabă mai devreme decât mai târziu”, a declarat Sanna Marin, alături de alți lideri de țări nordice în cadrul unei conferințe de presă comună.

Finlanda și Suedia au reiterat, săptămâna trecută, că ar vrea să se alăture NATO împreună, prezentând un front comun în fața Turciei, principalul obstacol față de aderare.

Suedia și Finlanda au cerut să se alăture NATO în mai, ca răspuns la invazia rusească a Ucrainei, însă s-au lovit de opoziția lui Erdogan, care a cerut concesii din partea celor două țări pentru a le permite aderarea la Alianță.

Deși părea că a fost împăciuit, Erdogan continuă să amâne ratificarea protocoalelor, cel mai probabil în speranța că va mai putea obține și alte concesii.

Citiți și: NATO avertizează că va apăra Suedia și Finlanda dacă ele vor fi amenințate în timpul procesului de aderare la Alianță

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri