Șapte oameni au murit în haosul de la aeroportul din Kabul: „Situația rămâne extrem de periculoasă”

Data publicării:
Soldați americani în fața unui zid cu sârmă ghimpată și civili afgani pe cealaltă parte
Mii de civili afgani încearcă să scape din Afganistanul controlat de talibani. Foto: Profimedia Images

Șapte oameni au fost uciși în haosul de la aeroportul in Kabul, după ce mii s-au adunat acolo în încercarea disperată a scăpa din Afganistanul controlat de talibani, conform ministerului britanic al apărării citat de Reuters.

„Suntem alături de familiile celor șapte civili afgani care au murit în haosul din Kabul”, a transmis ministerul britanic, duminică.

„Situația de pe aeroport rămâne extrem de periculoasă dar facem tot ce putem pentru a gestiona situația și a păstra siguranța pe cât posibil”, au mai adăugat autoritățile de la Londra.

Aceste noi decese arată disperarea multor afgani care fie au lucrat cu trupele internaţionale în ultimele două decenii, fie activează în domenii ca apărarea drepturilor omului şi care încearcă să ajungă la aeroport.

Un raport întocmit de ONU avertiza că talibanii efectuează razii ţintite pentru a descoperi colaboratori ai guvernului înlăturat de la putere, în pofida asigurărilor că grupul radical islamist nu va recurge la represalii.

Citiți și: Din lac în puţ: SUA se tem de posibile atacuri ISIS în Kabul. Avertismentul dat cetăţenilor americani blocaţi în capitala afgană

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri