Senatul american l-a confirmat pe Jack lew în funcția de ambasador al SUA în Israel

Data publicării:
Jack Lew at a Senate Foreign Relations Committee Hearing
Jack Lew (foto) a fost secretar al Trezoreriei, sub fostul președinte democrat Barack Obama, a fost șef de cabinet la Casa Albă și secretar de stat adjunct pentru management și resurse. Sursa foto: Profimedia Images

Senatul american a confirmat marţi numirea lui Jack Lew în funcţia de ambasador al SUA în Israel, post rămas vacant mai multe luni, deși cele două țări au o alianță istorică, informează AFP, preluată de Agerpres.

SUA nu aveau ambasador în Israel - cu toate că sunt aliați - din luna iulie, după plecarea lui Thomas Nides.

Joe Biden l-a nominalizat pe Lew pentru această funcție în septembrie, o mișcare care i-a adus imediat laude de la colegii săi democrați.

Evreu ortodox, Jacob (zis 'Jack') Lew, are 68 de ani şi este licenţiat la Harvard. Acesta a ocupat funcţia de secretar al Trezoreriei din 2013 până în 2017, în timpul preşedinţiei lui Barack Obama.

Şeful comisiei pentru afaceri externe a Senatului american, Ben Cardin, i-a îndemnat marţi pe colegii săi să valideze numirea lui Jack Lew fără întârziere.

"Nu ne putem permite să întârziem lucrurile când Israelul este în război, când Hamas ţine ostatici în tunelurile sale din Gaza, când lumea întreagă observă situaţia, când Israelul luptă pentru a se apăra şi când vieţi ale americanilor său în pericol", a spus Cardin.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri