Socrii premierului scoţian au reuşit să părăsească Fâşia Gaza: „Ultimele patru săptămâni au fost un coşmar pentru familia noastră”

Data publicării:
Prim-ministrul scoţian, Humza Yousaf
Prim-ministrul scoţian, Humza Yousaf, a anunţat vineri că socrii săi au putut părăsi Fâşia Gaza. FOTO: Profimedia Images

Prim-ministrul scoţian, Humza Yousaf, a anunţat vineri că socrii săi au putut părăsi Fâşia Gaza, unde erau blocaţi după atacul sângeros al Hamas împotriva Israelului pe 7 octombrie, informează AFP, citată de Agerpres.

„Suntem absolut încântaţi să confirmăm că părinţii Nadiei au putut părăsi Gaza prin punctul de trecere de la Rafah în această dimineaţă”, au anunţat într-un comunicat şeful guvernului scoţian şi soţia sa, Nadia El-Nakla, de origine palestiniană.

Părinţii Nadiei El-Nakla, care locuiesc în Scoţia, se aflau în vizită în Gaza pentru a o vedea pe bunica sa paternă în vârstă de 92 de ani atunci când mişcarea Hamas şi-a lansat ofensiva împotriva Israelului.

Humza Yousaf a anunţat înainte de aceasta că alţi membri ai familiei se află în continuare în regiune.

Începând din 7 octombrie,  1.400 de oameni au murit în Israel, majoritatea civili, şi peste 240 de persoane au fost luate ostatice, potrivit autorităţilor.

Peste 9.000 de persoane au fost ucise în bombardamentele israeliene, în Fâșia Gaza

În Fâşia Gaza, peste 9.000 de persoane, dintre care 3.826 de copii, au fost ucise în bombardamentele israeliene, potrivit bilanţului de vineri al Hamas.

„Ultimele patru săptămâni au fost un coşmar pentru familia noastră. Chiar dacă avem un profund sentiment personal de uşurare, avem inima sfâşiată în faţa suferinţelor continui ale poporului din Gaza şi vom continua să ne ridicăm vocile pentru a opri masacrul şi suferinţele poporului nevinovat din Gaza”, au subliniat prim-ministrul scoţian şi soţia sa, exprimându-şi recunoştinţa şi mulţumirile faţă de toţi cei care au ajutat cuplul şi au adresat mesaje de susţinere.

Prim-ministrul scoţian şi soţia sa îşi reiterează apelul pentru un „armistiţiu imediat”, „deschiderea unui coridor umanitar pentru ca un ajutor important, care să includă şi carburant, să poată ajunge la o populaţie ce este supusă unei pedepse colective de prea multă vreme” şi pentru „eliberarea tuturor ostaticilor”.

La mijlocul lui octombrie, Humza Yousaf a publicat un video înregistrat de soacra sa din Gaza, unde ea deplângea în lacrimi apelul Israelului de a evacua locuitorii din nordul teritoriului.

„Aceasta va fi ultima mea înregistrare video. Un milion de persoane fără hrană, fără apă, şi ei, armata israeliană, îi bombardează. Unde să-i ducem? Unde este umanitatea?”, a declarat ea în înregistrare. 

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri