Video Starea de sănătate a liderei Opoziției din Serbia, cu origini românești, s-a înrăutățit. Medicii o roagă să renunțe la greva foamei

Data actualizării: Data publicării:
Starea de sănătate a Marinikăi Tepic, lidera cu origini românești a opoziției din Serbia, s-a înrăutățit.
Starea de sănătate a Marinikăi Tepic, lidera cu origini românești a opoziției din Serbia, s-a înrăutățit. Foto: Captură TV Digi24

Starea de sănătate a Marinikăi Tepic, lidera cu origini românești a opoziției din Serbia, s-a înrăutățit. Femeia este de nouă zile în greva foamei, în semn de protest față de fraudarea alegerilor. Primește perfuzii de două ori pe zi și în ciuda rugăminților medicilor, refuză să renunțe. Spune că va face acest lucru doar după ce președintele Aleksandar Vucici va fi de acord cu organizarea unui nou scrutin.

Marinika Tepic, lider al opoziției din Serbia: Nu este ceva stupid, nu este un act necugetat. În Serbia se dă o luptă astăzi, o luptă împotriva furtului de la alegeri, o luptă pentru libertatea noastră.

Cerem ca alegerile să fie anulate și ca un nou scrutin să fie organizat în alte condiții. Cerem o revizuire a procesului electoral, pentru că există multe dovezi că alegerile au fost fraudate.

Alegerile nu au fost nici corecte, nici democratice, au existat multe mașinațiuni, infracțiuni, cazuri de mită și corupție, au fost aduși alegători din alte zone, aceleași persoane au votat la mai multe secții, au fost voturi în numele persoanelor decedate.

Mi-e dor de copiii mei, de familia mea... Asta e... Le spun întruna că într-o bună zi nu le va mai fi rușine.

Marinika Tepic se află în greva foamei împreună cu alţi şase deputaţi pentru a denunţa fraudele. Partidul său a declarat că sănătatea ei este „în pericol”, dar femeia refuză să renunţe la lupta sa.

Deputata este capul de listă al coaliţiei de opoziţie faţă de preşedintele Aleksandar Vucic.

Alegerile au atras numeroase critici după ce o echipă de observatori internaţionali - inclusiv reprezentanţi ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) - a denunţat o serie de „nereguli”, inclusiv „cumpărarea de voturi” şi „umflarea urnelor”.

În ciuda valului de critici, preşedintele sârb a rămas neclintit. „Aş dori să îi rog pe toţi cei care sunt în greva foamei să nu o facă. Ei pot organiza demonstraţii în fiecare zi, eu sunt obişnuit cu demonstraţiile”, a declarat el într-un discurs televizat duminică.

Duminică, manifestanții care contestă rezultatele alegerilor legislative recente din Serbia au atacat primăria din Belgrad, spărgând geamuri cu pietre, înainte de a fi împinşi înapoi de poliţie.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri