Studentele iraniene l-au întâmpinat pe președintele țării cu degetele ridicate, strigând „moarte opresorului” și „Dispari!”

Data publicării:
Ebrahim Raisi
Ebrahim Raisi a deschis anul universitar la universitatea pentru fete Al-Zahra. Foto: Profimedia Images

Președintele iranian, Ebrahim Raisi, a vizitat, sâmbătă, campusul universității Al-Zahra din Teheran însă nu a fost primit așa cum s-ar fi așteptat. Studentele i-au strigat lui Raisi „Dispari!”, „Nu vrem un oaspete corupt!” și „Moarte opresorului, fie el șah sau lider suprem”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ebrahim Raisi a continuat să-i umilească pe protestatarii care ies în stradă de mai bine de trei săptămâni în Iran împotriva regimului fundamentalist care conduce țara dictatorial din 1979.

Liderul iranian s-a adresat profesorilor și studentelor de la universitate recitând un poem prin care a asemănat protestatarii cu muște, scrie Reuters.

„Își imaginează că pot să-și atingă obiectivele malefice în universități. Ei nu știu, dar profesorii și studenții noștri sunt atenți și nu vor permite dușmanilor noștri să-și atingă obiectivele malefice”, a spus Raisi.

În clipurile publicate pe Twitter, Raisi este huiduit de studentele care scandează „Raisi, dispari!” și „Mullahi, dispăreți!” în timp ce președintele iranian vizitează campusul. Într-un alt clip pe rețelele sociale, studentele pot fi auzite strigând „nu vrem un oaspete corupt”, referindu-se la Raisi.

Regimul continuă să nege că poliția moralității a ucis-o în bătaie pe Mahsa Amini, tânăra de 22 de ani reținută pentru că ar fi purtat „inadecvat” vălul islamic. În raportul legistului de stat se neagă că Mahsa Amini a murit din cauza loviturilor în cap și a reluat teza falsă conform căreia tânăra ar fi avut probleme medicale la inimă.

Organizațiile pentru drepturile omului susțin că peste 185 de oameni au fost uciși, alte sute au fost răniți și mii au fost arestați de forțele de securitate iraniene în protestele care durează de la înmormântarea Mahsei Amini, la sfârșitul lui septembrie.

În timp ce manifestațiile devin tot mai dure, iranienii au fost chemați la proteste de grupul de hackeri Edalate Ali, care a întrerupt televiziunea de stat în timpul știrilor de seară – imagini cu ayatolahul Khamenei au fost înlocuite pentru scurt timp cu o fotografie cu liderul suprem înconjurat de flăcări și cu sloganul „Ridicați-vă și veniți să vă alăturați nouă”, o chemare la proteste împotriva regimului fundamentalist.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri