SUA: Coreea de Nord trimite Rusiei în secret obuze de artilerie. Cum încearcă să camufleze transporturile

Data publicării:
Rachete Katiușa
Rachete Katiușa Foto: Alamy / Profimedia

Statele Unite au informații că Phenianul furnizează Moscovei în secret un număr „semnificativ” de obuze de artilerie pentru războiul din Ucraina, a spus miercuri purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru Securitatea Națională, John Kirby, citat de Reuters.

Coreea de Nord încearcă să ascundă transporturile prin direcționarea lor prin țări din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, a adăugat el.

„Informațiile noastre sunt că RPDC aprovizionează pe ascuns (Rusia) și vom monitoriza situația pentru a vedea dacă transporturile ajung la destinație”, a spus Kirby, adăugând că Washingtonul se va consulta cu Națiunile Unite cu privire la problemele de responsabilitate privind transporturile.

„Nu este un număr nesemnificativ de obuze, dar nu credem că sunt într-o asemenea cantitate încât să schimbe cursul războiului”, a spus el.

„Și cu siguranță nu va schimba calcululele noastre sau ale aliaților și partenerilor noștri cu privire la tipurile de ajutor pe care vom continua să-l oferim ucrainenilor”, a mai spus Kirby.

Coreea de Nord a declarat în septembrie că nu a furnizat niciodată arme sau muniție Rusiei și că nu are de gând să facă acest lucru, avertizând în același timp Statele Unite „să-și țină gura închisă” și să nu mai pună în circulație zvonuri care să „păteze” imaginea țării.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri