SUA: Rusia are spitale de campanie la frontiera cu Ucraina, și-a mărit capacitatea de a „oferi asistență medicală trupelor de pe teren”

Data actualizării: Data publicării:
Spital de campanie și vehicul de transport al armatei ruse
Moscova şi-a intensificat în ultimele săptămâni „capacităţile logistice şi de mentenanţă” de la granița cu Ucraina. Foto: Profimedia Images

Rusia are medici, infirmieri şi spitale de campanie la frontiera cu Ucraina și tot ce are nevoie pentru „a oferi asistență medicală trupelor de pe teren”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului. Moscova şi-a intensificat în ultimele săptămâni „capacităţile logistice şi de mentenanţă” de la granița cu Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a făcut această declarație în cadrul unei conferințe de presă în care a fost întrebat despre tensiunile dintre Occident și Rusia.

În ciuda pregătirilor rusești de la granița cu Ucraina, care au sporit temerile statelor NATO și a Kievului cu privire la o eventuală incursiune a armatei ruse, Kirby a insistat că doar această informaţie „nu este un indicator” în sine că o invazie ar fi iminentă. „Nu neapărat”, a declarat el.

Citește și: Ruleta rusească a lui Vladimir Putin. O treime din „forţa de reacţie rapidă” a Rusiei e masată la graniţa cu Ucraina

Moscova şi-a intensificat în ultimele săptămâni „capacităţile logistice şi de mentenanţă” de la granița cu Ucraina.
Rusia a montat spitale de campanie la granița cu Ucraina atât în est, cât și la sud, în Crimeea. Foto: Profimedia Images

Putin: Occidentul a creat un scenariu de ademenire a Rusiei într-un război cu NATO

Tensiunile au sporit în ultima lună ca urmare a comasării de către Rusia a 100.000 de militari la frontiera cu Ucraina, scrie Agerpres. Moscova insistă că nu doreşte un război cu Ucraina şi că nu ameninţă această ţară.

În cadrul unei conferințe de presă cu prim-ministrul Ungariei, președintele rus Vladimir Putin a acuzat Vestul că ar încerca în mod deliberat să creeze un scenariu menit să ademenească Rusia într-un război cu Occidentul și că acesta a ales să ignore cerințele Moscovei cu privire la garanțiile de securitate, printre care se numără și retragerea NATO la granițele din 1997.

Citește și: Polonia s-a oferit să trimită armament Ucrainei. „Ne vom confrunta cu o prezență militară sporită a Rusiei în Belarus”

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri