Actorul Jussie Smollett, găsit vinovat pentru că și-a înscenat un atac homofob și rasist în încercarea de a avansa în carieră

Data publicării:
Jussie Smollett
Actorul Jussie Smollett, găsit vinovat pentru că și-a înscenat un atac homofob și rasist. Foto: Profimedia

Actorul Jussie Smollett, care a jucat în serialul "Empire", a fost găsit vinovat, joi, de înscenarea unei agresiuni rasiste împotriva sa în încercarea de a atrage simpatie şi de a avansa în carieră, potrivit procurorilor.

Procurorii au declarat că Smollett, un actor homosexual de culoare, a minţit poliţia când a susţinut că a fost acostat pe o stradă întunecată din Chicago de doi străini mascaţi în ianuarie 2019.

Actorul riscă o pedeapsă de maximum trei ani de închisoare pentru fiecare cap de acuzare, însă ar putea fi eliberat condiţionat.

Juriul tribunalului comitatului Cook, care a deliberat timp de nouă ore, l-a găsit vinovat pe Smollett, în vârstă de 39 de ani, în cazul a cinci dintre cele şase capete de acuzare, câte unul pentru fiecare moment în care a fost acuzat că a minţit poliţia.

Descriind relatarea lui Smollett despre cele întâmplare drept "ridicolă", procurorul special Dan Webb le-a declarat reporterilor în urma verdictului că "domnul Smollett nu ar fi pierdut acest caz, aşa cum s-a întâmplat astăzi (joi, n.a.), dacă juriul nu ar fi constatat că a fost minţit".

Avocatul principal al apărării, Nenye Uche, a susţinut că Smollett este "un om nevinovat" şi s-a declarat încrezător că verdictele de vinovăţie vor fi anulate în apel. "Nu cred nici măcar o secundă că astăzi s-a făcut dreptate", a declarat Uche în faţa tribunalului, adăugând că "Jussie a fost deja judecat şi condamnat în mass-media".

Smollett a părăsit tribunalul fără a vorbi cu reporterii, înconjurat de apropiaţi.

Actorul a susţinut că atacatorii i-au pus un laţ în jurul gâtului şi au turnat substanţe chimice pe el în timp ce i-au adresat insulte rasiste şi homofobe şi expresii de susţinere pentru fostul preşedinte american Donald Trump.

Poliţia l-a arestat pe actor o lună mai târziu, sub acuzaţia că acesta a plătit doi fraţi cu 3.500 de dolari pentru a organiza atacul în încercarea de a avansa în carieră. Smollett a pledat nevinovat la cele şase capete de acuzare de comportament turbulent asociat declaraţiilor false depuse la poliţie.

Cei doi fraţi, Abimbola şi Olabinjo Osundairo, au depus mărturie că Smollett i-a plătit să participe la o farsă şi i-a instruit cum să-l atace. În timpul procesului, actorul a contestat declaraţiile celor doi.

Experţii juridici sunt de părere că Smollett nu va petrece un timp semnificativ în spatele gratiilor. "Deşi este cu siguranţă posibil ca el să primească o pedeapsă ce implică închisoarea, scenariul mult mai probabil este că va primi o eliberare condiţionată cu o anumită perioadă de serviciu în folosul comunităţii", a declarat pentru Reuters Eryk Wachnik, fost procuror al comitatului Cook, citat de Agerpres.

Judecătorul comitatului Cook, James Linn, nu a stabilit o dată pentru sentinţă, însă a programat o audiere de prezentare pentru 27 ianuarie.

Jussie Smollett a fost acuzat de depunere de declaraţii false, însă acuzaţiile au fost abandonate brusc în martie 2019, în schimbul a 10.000 de dolari şi a două zile de muncă în folosul comunităţii. El a fost acuzat din nou în februarie 2020 pentru presupusul său rol în atac.

Cariera de actor a lui Smollett a intrat în declin după incident. El şi-a pierdut rolul din ultimul sezon al serialului "Empire" produs de Fox

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...