Administrația Trump face mai dificilă imigrarea în SUA. Noile restricții care intră în vigoare la 3 noiembrie

Data publicării:
donald trump
Donald Trump. Foto: Getty Images

SUA vor limita drastic intrarea imigranţilor fără asigurări de sănătate sau care nu deţin mijloacele pentru a-şi plăti îngrijirea medicală, pentru a se evita „o povară suplimentară pentru sistemul de sănătate şi pentru contribuabilii americani”. Măsura nu îi afectează pe rezidenții permanenți cu acte în regulă, nu se va aplica solicitanților de azil, refugiaților sau copiilor. Se va aplica însă soților și părinților cetățenilor americani, ceea ce ar putea avea un impact asupra familiilor care încearcă să-și aducă rudele în SUA.

Imigranţii care nu au bani pentru a-şi plăti o asigurare medicală sau spitalizarea în caz de nevoie nu vor mai fi primiţi în Statele Unite. Noile reguli sunt prevăzute de un decret prezidențial semnat de Donald Trump, care va intra în vigoare la 3 noiembrie. Potrivit legii, imigranților li se va interzice intrarea în țară, cu excepția cazului în care vor fi avea o asigurare de sănătate pe 30 de zile la intrare sau vor avea suficienți bani pentru a plăti eventualele costuri medicale.

Noua regulă se aplică persoanelor care solicită vize de imigranți din străinătate, nu celor care o fac de pe pământ american. Administrația Trump încearcă să treacă dintr- un sistem de imigrație bazat pe familie într-un sistem bazat pe merite, iar  este un alt efort pentru a limita accesul imigranților la programele publice.

Casa Albă a informat printr-un comunicat că prea mulți cetățeni profită de „programele generoase de sănătate publică” din SUA și că imigranții contribuie la problema „costurilor de îngrijire medicală necompensate”.

Lupta contra imigraţiei ilegale şi restricţiile asupra primirii de străini constituie unul dintre principalii piloni ai agendei preşedintelui Donald Trump.

surse: (Mediafax, Agerpres)

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri