Administrația Trump începe recuperarea datoriilor studențești. Milioane de persoane sunt vizate

Data publicării:
Earth Day Protest Against The Trump Administration
Manifestanți cu pancarte în timpul protestului național împotriva administrației Trump. Foto: Profimedia

Președintele american Donald Trump reia, pentru prima dată în ultimii cinci ani, colectarea împrumuturilor studențești neperformante. Guvernul american începe, pe 5 mai, recuperarea datoriilor studenţeşti neplătite, inclusiv prin confiscări din salarii,  conform USA Today. Măsura vizează cinci milioane de persoane aflate în faliment, potrivit Departamentului american al Educaţiei, care precizează că alte patru milioane de persoane înregistrează întârzieri importante la rambursarea creditelor luate pentru studiul universitar.

Reluarea colectărilor protejează contribuabilii de suportarea costurilor împrumuturilor federale pentru studenți, pe care debitorii și le-au asumat de bună voie. Astfel, contribuabilii americani nu vor mai fi obligați să servească drept garanție pentru politicile iresponsabile privind împrumuturile pentru studenți, a declarat secretarul american al Educației, Linda McMahon.

Planul pas cu pas al lui Trump pentru recuperarea datoriilor studențești

Departamentul american al Educației a declarat că toți debitorii aflați în întârziere vor începe să primească informări prin e-mail în următoarele două săptămâni, pentru a-i ajuta să devină conștienți de evoluția situației și pentru a-i îndemna să contacteze Grupul de soluționare a situației de neplată. Li se vor oferi, de asemenea, opțiuni de înscriere într-un plan de rambursare, în funcție de venit sau de reabilitare a împrumutului.

Apoi, în a doua jumătate a verii, se vor trimite notificări de poprire administrativă a salariilor către debitorii neperformanți. În plus, departamentul va autoriza, de asemenea, agențiile de garantare să înceapă colectarea involuntară a împrumuturilor în cadrul programului Federal Family Education Loan.

Dacă sunteți un student debitor, cu un sold de împrumut federal, și nu ați efectuat plăți, trebuie să reîncepeți plățile acum, a declarat McMahon. Biroul nostru de ajutor federal pentru studenți oferă toate formele de asistență pe care le putem oferi în mod legal pentru a ne asigura că o plată lunară se poate încadra în bugetul dumneavoastră. Administrația a precizat că nu va exista nicio „iertare în masă a împrumuturilor”.

Peste 42 de milioane de persoane au datorii studențești

Potrivit Departamentului american al Educației, 42,7 milioane de debitori au datorii studențești de 1,6 trilioane de dolari, iar 38% sunt în curs de rambursare.

Peste cinci milioane de debitori sunt în incapacitate de plată, neefectuând plăți lunare timp de 360 de zile, iar unii de peste șapte ani. În plus, estimările au arătat că patru milioane de debitori se află într-o fază avansată de delincvență, anunță presa americană.

examen studenti
Foto cu un caracter ilustrativ. Shutterstock

În ansamblu, numărul total al debitorilor de împrumuturi pentru studenți, care riscă să intre în incapacitate de plată, ar putea ajunge la 10 milioane în următoarele câteva luni. Aceasta ar însemna că aproape 25% din portofoliul federal de împrumuturi pentru studenți va intra în incapacitate de plată, potrivit autorităților americane.

Cu toate acestea, Rezerva Federală din New York a estimat că mai mult de 9 milioane de debitori de împrumuturi studențești se confruntă cu probleme cu facturile și cu un risc ridicat de a intra în incapacitate de plată în acest an.

Impactul reținerii asigurărilor sociale guvernamentale s-ar putea dovedi devastator pentru persoanele în vârstă care se bazează pe acest venit pentru a supraviețui. Veniturile de asigurări sociale reprezintă singura sursă de venit pentru milioane de americani.

Conform unui studiu al Centrului pentru buget și politici prioritare, fără prestațiile de securitate socială, peste 21 de milioane de adulți americani s-ar afla sub pragul sărăciei.

 

Editor : C.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Anotimpurile nu mai sunt ce-au fost. Un fenomen meteo neobișnuit apare tot mai des în România. Ce ne așteaptă...
Digi FM
Femeia care l-a însoțit pe A$AP Rocky la petrecere după Gala Met. Rihanna, însărcinată cu al treilea copil, a...
Pro FM
Dana Nălbaru și Dragoș Bucur, îndrăgostiți de viața la țară. Au pomi și legume, se ocupă cu drag de pământ și...
Film Now
Tia Carrere, la 58 de ani, în rochie mulată și generos decoltată. Devenită vedetă acum 30 de ani, e aproape...
Adevarul
Care sunt cele mai inteligente persoane, în funcție de luna nașterii
Newsweek
910.000 pensionari iau 530 lei în plus la pensie pentru care nu au cotizat. Din ce județe sunt?
Digi FM
Mihai Mălaimare, mesaj revoltător: "Nu ați vrut Turul II înapoi! Vine ca un val imens și veți ajunge în canal...
Digi World
Săritul corzii, exercițiul complet care îți transformă corpul în doar câteva minute pe zi. Ce beneficii aduce...
Digi Animal World
Ea este omida „colecționară de oase”. Insectă rară din Hawaii care trăiește printre păianjeni și își poartă...
Film Now
Ce nu s-a schimbat niciodată la Bruce Willis, deși luptă cu demența. Demi Moore a rupt tăcerea: „A fost mereu...
UTV
Mădălina Ghenea își etalează silueta perfectă într-o nouă ședință foto incendiară