Video Atacul armat din Dayton, imagini de pe camerele de supraveghere. Cum au fost evitate „pierderi de vieți omenești catastrofale”

Data actualizării: Data publicării:
imagini atac oho

Noi detalii apar după atacul armat care a avut loc sâmbătă seara, în Dayton, statul american Ohio, soldat cu nouă morți. Numărul victimelor ar fi fost mult mai mare, dacă polițiștii nu ar fi acționat în 30 de secunde.

Autoritățile din Dayton, Ohio, au dat publicității imaginile înregistrate de camerele de supraveghere în momentul atacului. Se vede cum oamenii aflați în fața barului fug din calea gloanțelor și agresorul de 24 de ani este pus la pământ de poliție, chiar la intrarea în local. Purta o vestă antiglonț și era înarmat cu două puști de mare putere. Atacul a durat 30 de secunde, timp în care 9 oameni au fost împușcați mortal.

Richard Biehl, șeful poliției din Dayton: Dacă individul ar fi reușit să intre pe ușa localului, având în vedere ce arme avea la el, ar fi fost pierderi de vieți omenești catastrofale.

Printre cei uciși în acest atac armat se află și sora agresorului, în vârstă de 22 de ani. Este cea mai tânără dintre victime, potrivit poliției.

Cu câteva ore înainte, avusese loc un alt atac într-un supermarket din El Paso, Texas. Agresorul a postat pe internet, cu câteva minute înainte să deschidă focul, un text în care acuza o „invazie” din partea hispanicilor.

Și-a luat apoi arma și s-a îndreptat spre un centru comercial din apropiere. A tras în tot ce i-a ieșit în cale.

Maribel, victimă a atacului armat: Nu am avut nicio șansă să fugim de acolo. M-am ascuns după un SUV care era acolo, în spatele cauciucului. Și am privit în față. Acest individ era la două mașini distanță și pur și simplu trăgea în noi. L-am văzut reîncărcându-și arma și a venit din nou spre noi. Practic, cu sânge rece, a venit spre noi și ne-a împușcat. A tras opt rafale. M-am prefăcut că sunt moartă (ca să scap, n.r.). Era cea mai calmă persoană din lume. Nu a spus nimic, doar simplă ură și furie.

Magazinul este popular printre mexicanii care trăiesc în apropiere de graniță. Autoritățile tratează atacul ca pe un caz de terorism intern și cer pedeapsa capitală pentru criminal.

Jaime Esparza, procuror districtual El Paso: El este pasibil de pedeapsa cu moartea. Vom încerca să obținem o condamnare la moarte. Și-a pierdut dreptul de a trăi printre noi.

Donald Trump a transmis condoleanțe familiilor îndoliate de cele două masacre.

Donald Trump, președintele SUA: Ura nu își are locul în țara noastră. Dar este și o problemă de boli mintale. Dacă te uiți la ambele cazuri, vei vedea boli mintale.

După ce cele două tragedii, numărul atacurile din SUA, de la începutul anului, a ajuns la 251, ceea ce înseamnă o medie de mai mult de unul pe zi.

Robert Spitzer, profesor de științe politice: Într-o oarecare măsură, masacrele în America par a se alimenta unul de la altul, ca să spun așa. Cel puțin unii atacatori, din câte știm, se inspiră de la alte masacre. Știm asta pentru că studiază alte atacuri armate pentru a se informa. Este o tendință îngrijorătoare.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
De ce au fost criticaţi Carmen şi Klaus Iohannis de Paştele ortodox! Românii au spus-o direct, după mesajele...
Digi FM
Motivul pentru care Mihai Mărgineanu și soția lui au fugit în Spania: Nici nu știi ce să zici: ”Mulți...
Pro FM
Hailey Bieber e însărcinată și are deja o burtică proeminentă. Modelul și Justin Bieber au anunțat că vor...
Film Now
Dakota Johnson și Pedro Pascal, sărut pasional pe străzile din New York. Imaginile au fost surprinse în...
Adevarul
Alina Kabaeva, „olimpica lui Putin", primele declaraţii după despărţire: „Dacă îți spune conducerea să nu te...
Newsweek
VIDEO 26 de țări contra Chinei, care a izolat Taiwan cu avioane de luptă. Distrugător SUA, implicat
Digi FM
Mihai Albu a fost diagnosticat cu cancer. Creatorul de pantofi, primele declarații după ce a fost operat...
Digi World
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și...
Digi Animal World
Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit...
Film Now
Soția lui Bruce Willis, despre cum s-a schimbat în bine viața ei de când a anunțat boala actorului: "O...