Ben Toma, politicianul american de origine română, a fost ales preşedinte al Camerei Reprezentanţilor din statul Arizona

Data publicării:
ben toma
Ben Toma, politicianul de origine română care, la 43 de ani, a ajuns un important lider al republicanilor din statul american Arizona. Foto: Facebook / Ben Toma

Politicianul american de origine română Ben Toma a fost ales preşedinte al Camerei Reprezentanţilor din statul Arizona. Ben Toma, membru al Partidului Republican, se află la al patrulea mandat în legislativul statului Arizona.

Ben Toma a fost ales marţi în funcția de președinte al Camerei Reprezentanților din Arizona de către membrii grupului republican din cadrul celei de-a 56-a legislaturi din statul Arizona, rezultate în urma alegerilor de la mijlocul mandatului.

Ben Toma a devenit astfel românul cu cea mai înaltă funcţie politică din Statele Unite, după cum a scris pe Facebook ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru. În legislativul trecut, Ben Toma fusese „liderul majorității”, ceea ce corespunde funcției de vicepreședinte al Camerei. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

„Este un privilegiu profund să conduc Camera Reprezentanţilor şi grupul majoritar republican”, a declarat preşedintele ales, Ben Toma, potrivit ziarului Tribuna Românească, al românilor americani, editat şi tipărit la Chicago.

„Împreună, ştiu că această Cameră se va ridica pentru a face faţă provocărilor imense ale statului şi vom continua să facilităm libertatea şi oportunităţile pentru fiecare cetăţean din Arizona”, a mai declarat Toma, conform ziarului citat de Agerpres.

Ben Toma a plecat cu familia din Cluj în Statele Unite când nu împlinise 9 ani, în 1987. Ajuns la vârsta de 43 de ani, este românul cu cea mai înaltă poziție politică în SUA.

Este la al patrulea mandat consecutiv (un mandat durează doi ani) și nu mai are dreptul să candideze din nou decât după o pauză de minimum un mandat. Dar nu vrea.

„Eu nu am plan ca să încep din nou, ca să fim clari. Dar, ce-o să fac după, încă nu știu”, a declarat Ben Toma pentru Digi24.ro.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri