Directorul Secret Service, demisie din cauza conflictelor cu echipa privată de securitate a lui Trump

Data actualizării: Data publicării:
Presidential Candidate Donald Trump Campaign Rally in Vandalia, Ohio
Foto: Guliver/GettyImages

Directorul Secret Service, serviciul care asigură paza şi protecţia personalităţilor politice americane, în special a preşedintelui, a anunţat marţi că se retrage, a anunţat agenţia citată de NBC News. Potrivit CNN, au circulat informaţii că agenţia a avut tensiuni cu echipa privată de securitate a lui Donald Trump.

Secret Service Director Joseph Clancy Testifies To House Committee On Challenges Within The Department
Foto: Guliver/GettyImages

„Felicitări directorului Clancy pentru retragere! Bărbaţii&femeile @SecretService vă sunt recunoscătoari pentru cei 29 de ani de activitate&conducere”, a scris Secret Service pe contul de Twitter.

„Succesul Secret Service este obţinut cu sacrificii mari din partea fiecăruia dintre voi şi a familiilor voastre”, a afirmat Joseph Clancy într-o scrisoare către angajaţi, obţinută de CNN. „Vă rog să acceptaţi mulţumirile mele sincere şi din inimă, pentru dedicarea voastră faţă de misiunea noastră. M-aţi inspirat. Speranţa mea este că am reuşit să dau înapoi darurile voastre de inspiraţie (făcând - n.r.) bine pentru Secret Service”, a adăugat el. 

Joseph Clancy (foto sus), în vârstă de 70 de ani, a devenit director interimar al agenţiei în octombrie 2014, după care a depus jurământul ca director definitiv în februarie 2015.

„Iubirea mea pentru această agenţie nu a făcut decât să complice şi mai mult decizia, dar, din motive personale, a venit momentul. Sunt nerăbdător să petrec timp cu familia mea”, a mai scris Clancy.

El se va retrage începând cu data de 4 martie.

Clancy este un veteran al Secret Service, unde a lucrat timp de 29 de ani și a condus divizia de protecţie a preşedintelui în primii ani ai mandatului lui Barack Obama. El a notat că sunt mai multe similarităţi decât diferenţe între actualul şi precedentul ocupant al Casei Albe.

Presidential Candidate Donald Trump Campaign Rally in Vandalia, Ohio
Foto: Guliver/GettyImages

Au existat, însă, informaţii în legătură cu tensiuni între Secret Service şi echipa privată de securitate care îl apără pe Donald Trump de ani de zile.

Clancy a dat asigurări că nu este adevărat. „Nu există nicio fricţiune” cu echipa privată a lui Trump, a dat asigurări Clancy într-un interviu pentru CNN, luna trecută.

Secret Service a fost afectat de scandaluri în ultimii ani, după ce s-a aflat că mai mulţi de agenţi au angajat prostituate în Columbia, în timp ce pregăteau o vizită a preşedintelui Obama. De asemenea, o serie de incidente la Casa Albă, unde au reuşit să intre persoane neautorizate în zone restricţionate, au marcat mandatul lui Clancy.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri