Donald Trump și-a anulat vizita în Polonia

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump face cu mâna
Foto: Getty Images

Donald Trump a anunțat joi seara că își anulează vizita în Polonia, care ar fi trebuit să aibă loc duminică. Președintele american era așteptat la Varșovia pentru a marca 80 de ani de la începutul celui de-al Doilea Război Mondial, când Germania nazistă a invadat Polonia.

Donald Trump îl trimite pe vicepreședintele Mike Pence în locul său, iar el va vizita Polonia cu altă ocazie, scrie The Washington Post.  Mike Pence a mai fost în Polonia și în februarie.

Este a doua vizită europeană pe care președintele american o anulează în ultimul timp, după cea din Danemarca, care era prevăzută la începutul lui septembrie.

Donald Trump a explicat că vrea să rămână la Washington, pentru a monitoriza evoluția uraganului Dorian, care va lovi la sfârșitul acestei săptămâni Florida. Se estimează că Dorian va avea intensitatea unui urgan de categoria 4 din 5, iar rafalele de vânt vor depăși 200 de kilometri pe oră.

Donald Trump deține mai multe proprietăți pe coasta de est a Floridei, inclusiv celebrul Mar-a-Lago Club din Palm Beach și trei terenuri de golf în West Palm Beach, Jupiter și Doral, la vest de Miami. În septembrie 2017, Mar-a-Lago și toată insula Palm Beach au fost evacuate din cauza uraganului Irma.

Și Ministerul român de Externe a transmis o atenționare de călătorie, informând cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Statele Unite ale Americii că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, în intervalul de timp 29 august - 3 septembrie, pentru teritoriile aflate în Oceanul Atlantic din apropierea SUA şi statele federale americane Florida, Georgia, Alabama, South Carolina, West Virginia există o prognoză de condiţii meteorologice severe, din cauza deplasării uraganului „Dorian”, format în Oceanul Atlantic.

Citiți și: SUA vor semna și cu Polonia un memorandum privind tehnologia 5G

Redactare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri