Video Donald Trump, primul discurs public după boală. Spune că „virusul chinezesc” începe să dispară, deși pandemia se intensifică

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump își dă masca jos înainte de a se adresa mulțumii de pe balconul Casei Albe, în prima sa apariție cu public de la externarea din spital
Donald Trump își dă masca jos înainte de a se adresa mulțumii de pe balconul Casei Albe, în prima sa apariție cu public de la externarea din spital, după ce a fost diagnosticat cu COVID-19. Foto: Profimedia Images

„Mă simt grozav”, le-a spus Donald Trump celor câteva sute de susținători veniți pe peluza Casei Albe să-l vadă în carne și oase la nouă zile după ce a fost diagnosticat cu COVID-19. Președintele, încă infectat cu coronavirus, li s-a adresat de la balcon, acolo de unde și-a dat jos masca, ostentativ.

Donald Trump a vorbit 20 de minute în ceea ce poate fi considerat discursul de relansare a campaniei sale electorale. A ales chiar Casa Albă pentru această primă acțiune electorală post-spitalizare, dar de săptămâna viitoare pleacă din nou în turneu prin țară.

Luni are un miting electoral în Florida, marți ajunge în Pennsylvania, iar miercuri în Iowa. Joi ar fi trebuit să-l înfrunte pe Joe Biden în a doua dezbatere televizată a campaniei, dar evenimentul a fost anulat pentru că președintele e încă bolnav și a refuzat categoric o înfruntare prin videoconferință.

Și în timp ce statisticile arată că pandemia a luat amploare din nou și el însuși e infectat, Donald Trump crede că virusul a început să dispară.

„Știința și medicina vor eradica virusul chinezesc odată pentru totdeauna. Vom scăpa de el peste tot în lume. Vedem recidive majore în Europa, în Canada, un mare focar în Canada, ați văzut chiar azi, și în alte locuri. Dar o să dispară. Deja dispare. Vor contribui la asta vaccinurile. Vor ajuta și terapiile”, i-a asigurat Trump pe susținătorii veniți la Casa Albă pentru a-l vedea în carne și oase.

Trump Remarks at a "Peaceful Protest for Law and Order, Washington, District of Columbia, USA - 10 Oct 2020
Președintele Donald Trump li s-a adresat susținătorilor de pe balconul Casei Albe, în prima sa apariție publică după ce s-a externat din spital unde a fost tratat pentru COVID Foto: Profimedia

Evenimentul a fost denumit „un protest paşnic pentru lege şi ordine”, la care au fost prezenţi sute de simpatizanţi ai săi. Aceștia au scandat „Încă patru ani”, aluzie la un nou mandat de președinte.

„Începem foarte, foarte masiv mitingurile noastre şi cu tot ce e al nostru, pentru că nu putem permite ca ţara noastră să devină o naţiune socialistă”, a spus preşedintele republican, apariţia sa fiind un semnal că este hotărât să-şi reia campania electorală pentru scrutinul din 3 noiembrie la care se va confrunta cu democratul Joe Biden.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Cum reacționează Simona Țăranu la avansurile fotbaliștilor. „Nu e mit e realitate”
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita