Pentagonul a redirecționat o parte dintre piesele pentru rachete destinate Ucrainei către armata SUA (Wall Street Journal)

Data publicării:
Rachete F-16
Foto: Profimedia

Administrația președintelui american Donald Trump a decis să redirecționeze către trupele americane o parte dintre piesele pentru rachete utilizate de Ucraina pentru a doborî dronele rusești, care reprezintă o tehnologie cheie pentru combaterea dronelor.

The Wall Street Journal a declarat că săptămâna trecută, Pentagonul a informat în mod privat Congresul că aceste „dispozitive de bruiaj” sunt acum transferate unităților Forțelor Aeriene ale SUA din Orientul Mijlociu.

Publicația a menționat că această mișcare reflectă angajamentul în scădere al Pentagonului de a sprijini Ucraina, care se apără împotriva agresiunii rusești.

Luna trecută, secretarul apărării Pete Hegseth a ordonat printr-o notă internă ca dispozitivele de bruiaj să fie furnizate Forțelor Aeriene ale SUA, chiar dacă acestea au fost achiziționate inițial pentru Ucraina.

Într-o notă de serviciu nedivulgată anterior, Pentagonul a informat Comisia pentru servicii armate a Senatului că nevoia armatei americane pentru aceste piese este o „problemă urgentă identificată de secretarul apărării”.

Departamentul Apărării al SUA a refuzat să comenteze.

Aceste dispozitive sunt destinate celui mai recent sistem de arme de înaltă precizie. SUA a furnizat această tehnologie Ucrainei în urmă cu câțiva ani, iar ucrainenii au folosit-o într-un sistem de rachete sol-aer pentru a se apăra împotriva dronelor rusești, Pentagonul lăudând eficacitatea sa.

Forțele Aeriene au adaptat rachetele astfel încât să poată fi lansate de pe avioanele de vânătoare F-16 și F-15E împotriva dronelor. Sistemul este mai ieftin decât rachetele aer-aer Sidewinder și AMRAAM.

Un asistent al Congresului, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a lăudat Pentagonul pentru că a informat prompt legislatorii cu privire la decizia sa de a redirecționa siguranțele, astfel încât Congresul să o poată lua în considerare în timpul discuțiilor privind bugetul.

Cu toate acestea, un alt asistent al Congresului a fost critic. „Este de neconceput să se refuze Ucrainei armele de care are nevoie disperată în acest moment critic al războiului”, a spus el. „Nereușita de a explica necesitatea acestei măsuri sugerează că ar putea fi punitivă.”

Administrația lui Donald Trump nu a alocat ajutor militar Ucrainei de la venirea la putere, dar armele din pachetele anunțate de administrația anterioară au continuat să sosească.

Anterior, Trump a declarat că SUA vor continua să trimită arme Ucrainei, dar și-a exprimat speranța că se va ajunge rapid la un armistițiu.

Editor : Sebastian Eduard

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Schimbare importantă pentru locatarii de blocuri: Cum vor fi convocați de acum proprietarii la ședințele...
Digi FM
Noi detalii despre accidentul în care a murit Diogo Jota. Motivul pentru care starul de la Liverpool alesese...
Pro FM
Adevărul despre zvonurile potrivit cărora Enrique Iglesias și Anna Kournikova ar urma să-și mărească familia...
Film Now
Russell Crowe, tot mai transformat. Actorul, apariție rară alături de iubita sa, în Malta. Cei doi ar avea...
Adevarul
Un expert de top dezvăluie primul semn șocant al unui tip de demență care apare în jurul vârstei de 30 de...
Newsweek
Veste rea: Toți pensionarii vor plăti CASS la pensie. Pragul de 3000 lei va fi eliminat. De când?
Digi FM
Cum a ajuns un tânăr român să trăiască în cel mai izolat oraș din Alaska: „Singura cale de intrare și ieșire...
Digi World
Adevăratul „Cod al lui da Vinci”, descifrat după 500 de ani. Un dentist a dezvăluit secretul ascuns în „Omul...
Digi Animal World
Ce a pățit un bărbat care aștepta la semafor pe un scuter? Imagini virale cu un câine care l-a „luat” prin...
Film Now
Russell Crowe, tot mai transformat. Actorul, apariție rară alături de iubita sa, în Malta. Cei doi ar avea...
UTV
Lino Golden și Delia au divorțat la un an de la căsătorie